Ігри акробатів

18.11.2011

Учора в Бірмінгемі стартувала 28–ма за ліком світова першість стрибунів на батуті, на акробатичній доріжці та міні–трампі. Із трьох дисциплін — лише одна олімпійська. І саме до неї буде прикута підвищена увага, адже, окрім медалей, батутисти розігрують ліцензії на Олімпіаду–2012. За підсумками кваліфікації перепустки до Лондона — а це поруч із Бірмінгемом — отримають вісім найкращих акробатів світу.

Українську збірну батутистів на Туманному Альбіоні представляють восьмеро спортсменів. Чоловічий квартет очолює олімпійський чемпіон Афін, 33–річний Юрій Нікітін із Миколаєва. За його словами, боротиметься він на чемпіонаті світу за ліцензію. У цій боротьбі компанію йому може скласти 18–річний земляк Олександр Сатін, який, нагадаємо, на I Юнацьких іграх у Сінгапурі став чемпіоном. Тоді як для Максима Волянського та Дмитра Бедевкіна завдання будуть скромніші.

Жіночій збірній доведеться обійтися без досвіду та підтримки титулованої Олени Мовчан, в активі якої чотири світові «золота». Відтак лідерську ношу покладено на Марину Кийко та Наталю Москвіну. В активі сестер Сиванич — Світлани та Олени — також є досвід виступів на міжнародних змаганнях.

Кваліфікаційні змагання у стрибках на батуті завершилися вчора ввечері, а всі нагороди «мундіалю» спортсмени розіграють найближчими вихідними. Окрім батуту, мають українці шанси на медалі й на акробатичній доріжці. Нагадаємо, на попередньому ЧС Віктор Кифоренко здобув «золото».