НОВИНИ ПЛЮС

15.11.2011

Довибори в Криму

Перемогу на довиборах до Верховної Ради Криму (замість померлого депутата) здобув кандидат вiд Партiї регiонiв, екс–мiнiстр охорони здоров’я автономiї Сергiй Донич. За нього проголосували майже 54% виборцiв, повідомляє «Інтерфакс–Україна». Із 37 тис. громадян, включених до спискiв для голосування, участь у виборах взяли 18%. За комуніста Олександра Остапенка висловилися майже 15%. У ВО «Батьківщина» заявили про масові фальсифікації на користь «регіонала», зокрема, за технологією голосування на дому.

Спалили авто керівника «Свободи»

Минулого четверга увечері в центрі Рівного, біля офісу ВО «Свобода» на проспекті Миру, невідомі жбурнули пляшку із запалювальною сумішшю в автомобіль міської «Свободи», депутата міськради Олексія Бучинського. Автомобіль згорів. Партія «Свобода» пов’язує цей інцидент із принциповою позицією фракції та її члена Бучинського у Рівненській міській та обласній радах. Зокрема, «свободівці» нещодавно розкрили земельну оборудку, в якій замішаний син голови облдержадміністрації Мирослав Берташ, непрозорі тендерні закупівлі продуктів для дитячих садків, незаконне функціонування гральних закладів, незаконне будівництво автозаправки на стратегічному водогоні, — йдеться у заяві прес–служби ВОС. — Сьогодні Рівне перетворилося у своєрідне Палермо, де мафія разом з чиновниками безкарно грабує мешканців, а всіх, хто протестує, намагаються залякати».

Позиція Лілії Григорович

Народна депутатка від блоку «НУНС» Лілія Григорович у розмові з журналістами «УМ» спростувала повідомлення інтернет–видань, яке поширила й наша газета, про те, ніби вона завершує політичну кар’єру. За словами пані Лілії, її виступ на парламентських слуханнях «Стан суспільної моралі» було неправильно інтерпретовано.