«Регіон» «Свободи»

15.11.2011

Новина, яка привернула увагу політичного середовища: Всеукраїнське об’єднання «Свобода» готове співпрацювати із Партією регіонів заради об’єднання України. Про це під час конференції «Як об’єднати Схід і Захід?» заявив секретар Львівської міської ради, «свободівець» Василь Павлюк.

«Є український народ, українська нація. Відповідно, ми живемо в одній державі, тому будемо її любити і співпрацювати разом. Якщо ж якісь політичні сили представлятимуть інтереси сусідніх держав — з ними ми ніколи працювати не будемо», — заявив Павлюк. Він додав, що «Свобода» готова гуртуватися не лише з «Регіонами», а й з усіма, хто поділяє згадану мету. «Я поважаю будь–яку людину, яка належить до тієї чи іншої нації, але є громадянином України і працює на благо нашої держави. До того ж, є її патріотом. Це мій побратим. Але якщо навіть українець працюватиме на користь іншої країни — він буде ворогом», — цитує Павлюка інтернет–видання ZIK.

Чимало коментаторів згадали обвинувачення на адресу націоналістичної партії Олега Тягнибока — мовляв, її вже давно підтримують і фінансують бізнесмени з «Регіонів», аби відтяти підтримку в інших політичних сил правого флангу — БЮТ, «НУ» тощо.

Натомість прес–служба «Свободи» повідомила, що слова, підхоплені низкою ЗМІ, «були приписані «свободівцю»–секретарю Львівської міської ради» та не відповідають дійсності. «Свобода» ніколи не співпрацювала, не співпрацює і за жодних обставин не співпрацюватиме із Партією регіонів та її політичними сателітами», — заявили у партії Тягнибока.