Серйозний вчинок коміка

15.11.2011
Серйозний вчинок коміка

Едді Мерфі.

«Посада» ведучого щорічної церемонії вручення «Оскарів» важить дуже багато. Мабуть, можна сказати, що це амплуа означає майже такий самий рівень визнання артиста, як і нагородження відзнакою Американської кіноакадемії. Але ось пройшло повідомлення, що відомий комедійний актор Едді Мерфі відмовився від посади ведучого церемонії «Оскар–2012». Фактично, це демонстрація протесту. Таким чином 50–річний «поліцейський із Беверлі–Хіллз» відреагував на звільнення свого приятеля — Бретта Ратнера.

Як повідомляє сайт Contact Music, Едвард Мерфі та Бретт Ратнер мали разом вести та продюсувати «Оскар». Утім режисера Ратнера звільнили за гомофобні висловлення, яких він припустився позаминулого тижня.

Реагуючи на це, Мерфі видав офіційну заяву: «Я повністю розумію та підтримую рішення кожної зі сторін, пов’язані зі зміною продюсерів цьогорічної премії кіноакадемії... Я дійсно із нетерпінням чекав, аби стати частиною шоу, над яким уже почала працювати наша команда продюсерів та сценаристів. Але я впевнений, що нова продакшн–команда впорається не гірше».

Найближчими днями на місце Ратнера та Мерфі має прийти команда продюсера Дона Мішера.

«Оскарівська» церемонія відбудеться 26 лютого в Голлівуді.