ЦИТАТИ ТИЖНЯ

11.11.2011

Леонід Кравчук,
перший Президент України
— про справу Юлії Тимошенко:

— Україна — це одна проблема, а Тимошенко — інша проблема. І не може одна проблема перетинати або перешкодити іншій, найважливішій історичній проблемі — де бути Україні.

(«5–й канал»)

 

Анатолій Могильов,
новий голова Ради міністрів Криму
— про своє добре знання української та російської мов:

— Взагалі–то чисто українською мовою досить невелика частина населення України говорить. Схід говорить російсько–українською мовою, Західна Україна розмовляє на польсько–українсько–угорському суржику. Я, коли був у Закарпатті, то перебуваючи в окремих регіонах, взагалі насилу розумів, про що говорять. Але я достатньо володію українською, щоб відповідати на україномовні питання журналістів.

А нещодавно я був на чолі делегації МВС України у В’єтнамі, і там одна дівчина російською мовою співала пісню. А коли я її запитав, звідки в неї таке хороше знання російської мови, вона мені відповіла: «Я взагалі–то співала французькою».

(«Крим. Коментарі»)

 

Петро Порошенко,
політик і бізнесмен, колишній глава МЗС і РНБО
— про суть української влади:

— Наша влада не є ні суб’єктом, ні об’єктом, а всього лише інструментом, який використовують сильні світу цього у своїх інтересах.

(«День»)

 

Василь Сухов,
координатор дніпропетровської обласної громадської організації «ГРАД»
— про свою вимогу до Генпрокурора порушити кримінальну справу за фактом встановлення у Запоріжжі пам’ятника Йосипу Сталіну:

— Вважаю неприпустимим ігнорувати рішення суду, яким Сталіна визнано винним в організації Голодомору, і оцінку Президента Януковича, що «геноцид зробила влада на чолі зі Сталіним». В іншому разі відбудеться узаконення практики встановлення в Україні пам’ятників злочинцям і серійним убивцям Гітлеру, Чикатилу, Онопрієнку й іншим.

(УНІАН)

 

Дмитро Корчинський,
голова партії «Братство»
— про продаж своєї партiї:

— Виставляю на аукціон установчі документи Всеукраїнської політичної партії «Братство». Аукціон відбудеться в п’ятницю. Радимо також адміністрації Президента звернути увагу на нашу пропозицію. У разі, якщо партію не буде продано, ми візьмемо участь у виборах — а це буде набагато гірше.

(Newsru.ua)