НОВИНИ ПЛЮС

11.11.2011

Мовні дурощі Табачника

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник вважає, що державні чиновники в Україні обов’язково мають володіти російською мовою. «Хочеш бути чиновником, перебувати на держслужбі, будь ласка, ти повинен абсолютно вільно володіти двома мовами — українською та російською», — сказав Табачник в інтерв’ю журналу «Обраті вніманіє». Водночас якщо людина хоче зайнятися бізнесом чи творчістю — «ніхто не може змусити примусово вивчати одну з мов». «Безглуздо і аморально відмовлятися від того, що в нашій країні склалося історично», — вважає міністр освіти України.

Мельниченка чекають за ґратами

Шевченківський районний суд задовольнив подання старшого слідчого СБУ Сергія Сізікова про взяття Миколи Мельниченка під варту. Про це газеті «Сєгодня» повідомили в головному управлінні нагляду за дотриманням законів при проведенні оперативно–розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства ГПУ. Начальник відділу главку Володимир Паровий пояснив, що екс–охоронець Кучми перебуває в міжнародному розшуку, ухиляється від слідства, перешкоджає встановленню істини у справі про «касетний скандал».

Україна—СНД

Договір про зону вільної торгівлі з країнами Співдружності Незалежних Держав передано на ратифікацію в Верховну Раду. Відповідний законопроект було ухвалено на засіданні Кабміну позавчора, повідомляє прес–служба Мінекономрозвитку.

Як відомо, керівники урядів країн СНД (від України — Микола Азаров) підписали Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності 18 жовтня.

Путінський гурток у Раді

Найближчим часом у парламенті планується створити міжфракційну депутатську групу на підтримку участі України в Євразійському економічному союзі. «Низка депутатів, зокрема і я, її ініціювали. До кінця наступного тижня вона буде зареєстрована у Верховній Раді», — заявив учора на брифінгу народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк.

Новий посол Франції

Новим послом Франції в Україні став Ален Ремі. Як повідомляє прес–служба МЗС України, 10 листопада перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко прийняв копії вірчих грамот від пана Ремі. Демченко привітав посла з початком його дипломатичної місії в Україні та побажав йому успіхів на новій посаді.

Експерти відзначають, що новий амбасадор дотримується дещо проросійської політики.

Візит румунського дипломата

Міністр закордонних справ Румунії Теодор Баконськи заявляє, що в Румунії немає жодних територіальних претензій до України. «Я хочу однозначно відповісти на це питання: Румунія прихильник недоторканності кордонів держав. У нас немає ніяких претензій щодо територіальної цілісності інших країн», — сказав міністр, перебуваючи з візитом в Україні.

«Пора» доповнює владу

Президент призначив заступником Владислава Каськіва, голови Агентства з інвестицій та управління національними проектами України, Іллю Шевляка. І Каськів, і Шевляк є членами партії «Пора» — однієї з провідних сил Помаранчевої революції. За «помаранчевої» влади Шевляк теж працював в уряді.