Хто тут некорисний?

11.11.2011

Лише позавчора новопризначений міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, прямуючи на своє перше засідання уряду, запевняв журналістів, що поспішних кадрових перестановок у МВС не буде. Але вчора вже з’явилися чутки про зміну кількох помітних гравців iз команди попереднього глави МВС Анатолія Могильова.

У середу пан Захарченко стверджував, що поки вивчає проблеми системи МВС та знайомиться з її кадрами, з якими йому доведеться працювати. «Я взагалі підходжу до зміни кадрів не дуже поспішно. Я звик до того, щоб вивчити професійні якості, подивитися, що вони зробили корисного, наскільки ці люди корисні для системи органів внутрішніх справ. Після цього будемо ухвалювати рішення», — сказав Захарченко журналістам.

Очевидно, протягом доби новопризначений міністр вивчив, подивився та врахував корисність окремих осіб. Адже окремим ЗМІ з власних джерел у МВС стало відомо, що 48–річний глава МВС готує низку кадрових змін у структурі головного управлiння. Заяви про відставку вже нібито написали перший заступник міністра Сергій Попков (одіозний екс–командувач Внутрішніх військ, який був не проти розігнати мирний Майдан у 2004 році силою) та заступник міністра Сергій Черних, який курирує ГУБОЗ МВС i весь «кримінальний» блок.

Крім того, міністр Захарченко нібито збирається змінити начальника Департаменту внутрішньої безпеки Олександра Мечетного.

Хто саме може отримати звільнені крісла, наразі не зрозуміло. У прес–службі МВС не підтверджують, але й не спростовують інформацію про можливі кадрові зміни.