Бульбашки для міліції

11.11.2011
Бульбашки для міліції

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

Тодi як державна скарбниця майже порожня й владі варто економити кожну копійчину, посадовці продовжують піклуватися про власний комфорт та гарне самопочуття за рахунок платників податків. Цього разу відзначилося МВС, яке 1 листопада за результатами тендерів уклало низку угод на придбання медичного устаткування на загальну суму 2,63 млн. грн.

Згідно з даними «Вісника державних закупівель», міліцейським відом­ством придбано два підводні душі–масажі по 100 тисяч гривень за кожен комплект, три комплекти перлинних ванн з повітряними бульбашками по 50 тисяч гривень за штуку, одну вихрову гідромагнітну ванну вартістю 22 тисячі гривень тощо. Серед іншого: очевидно, не прості дільничні та оперативники, а їхні керівники з «зірковими» погонами зможуть скористатися ванною для підводного душу–масажу з гідромасажною системою (закупівельна вартість — 170 тисяч гривень) та системою для гідроколонотерапії (190 тисяч гривень).

Зазначимо, що перлинні ванни є однією з процедур гідротерапії, ідеальним засобом для загального оздоровлення і зміцнення захисних функцій організму, тонусу всіх життєво важливих органів, зняття стресових станів. Серед показань для тих, кому потрібні ці процедури, лікарі вказують кардіосклероз із недостатністю кровообігу, гіпертонічну хворобу, а також функціональні захворювання нервової системи — всі форми неврастенії, істерію та хронічний алкоголізм. А от гідроколонотерапія є популярною модифікацією клізмотерапії, за одну таку процедуру кишковик промивають великою кількістю води — до 30 літрів.

Міліцейська служба небезпечна і складна, тому не гідромасажем та гідроколонотерапією єдиними. Найдорожчими придбаннями МВС стали наркозна станція Saturn Evo з гемодинамічним монітором (далеко не кожен регіон країни донедавна мав такий апарат вищого класу для керованого наркозу. — Ред.) та стійка хірургічна для артроскопії типу Storz по півмільйона гривень за комплект. Ще 400 тисяч гривень МВС заплатило за ультразвукову діагностичну систему, а от стоматологічна установка обійшлася у 150 тисяч.

 

ДО РЕЧІ

Новопризначений прем’єр–міністр Криму Анатолій Могильов приїхав на своє нове місце роботи з одним портфелем і генеральським мундиром. Кримську квартиру (де саме, не говорить з огляду на питання безпеки) пан Могильов має з часів попередньої роботи в АРК на посаді начальника міліції півострова. При цьому журналістів зацікавили діаманти, що блищали на запонках нового прем’єра. Однак уточнювати їхню вартість і кількість на аксесуарах екс–глава МВС не став.

«Я радий, що ви маєте такий професійний погляд, що можете відрізнити діаманти від інших каменів. Це гідно дівчини, що розуміється на діамантах», — сказав пан Могильов журналістці, яка акцентувала увагу на прикрасах прем’єра.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>