НЬЮЗ–РУМ

11.11.2011

Сьогодні Юрій Андрухович благословляє у добру путь свою нову книжку «Лексикон інтимних міст». Дата презентації збірки обрана не випадково. Як розповів автор, у книжці вміщено 111 історій про 111 міст, у яких він побував. Тож і представляти її загалу логічно саме 11.11.11.

«Лексикон інтимних міст» — книга різножанрова, тут уміщені есе, оповідання, вірші у прозі, сама ж збірка стане найбільшою за обсягом із виданих Андруховичем раніше. Розмістивши «географічні точки» за алфавітом, письменник розповідає про українські Київ, Полтаву, Дніпропетровськ, навіть Єнакієве, а ще — Нью–Йорк, Варшаву, Москву...

Презентація «Лексикону...» та автограф–сесія письменника відбудеться сьогодні о 12:12 на книжковому ярмарку «МЕДВІН. Книжковий світ». Хто не встигне — ввечері, о 19:00, автор запрошує всіх бажаючих до освітнього центру «Майстер Клас».

* * *

Учора в Галереї мистецтв імені Олени Замостян відкрилася виставка–інсталяція «Сценографія не для виставки». Зазвичай глядач звик бачити лише результат багатоетапної роботи художника–сценографа. Насправді ж сценографія — це алхімія мистецтва, переконують київські театральні художники Богдан Поліщук, Олена Рачковська, Катерина Маркуш, Марія Погребняк, Ольга Юрасова, Олег Татарінов, які у рамках цього проекту представили свої живі, робочі, ескізи.

Виставка триватиме до 24 листопада. Експозиція теж стане декорацією для авторських читок п’єс Марії Вакули («Катрін у пастці»), Костянтина Солов’єнка («Голодна любов»), Надії Симич («Корінь троянди»)...