Смак і перегар той самий, але не «вставляє»

11.11.2011

Дотепники з народу жартують: безалкогольне пиво — перший крок до гумової жінки. Цікаво, що вони скажуть про безалкогольне віскі? А саме такий продукт починає випускати американська компанія ArKay Beverages, що має головний офіс у місті Форт–Лодердейл, штат Флорида.

Напій продається у пляшках — як звичайне віскі, а також у бляшанках, як прохолоджувальні напої. Напис на етикетці говорить, що це «Еркей. Безалкогольний напій зі смаком віскі». Виробник стверджує, що вміст пляшок і банок «за смаком нічим не поступається справжньому ірландському або шотландському віскі», при цьому він містить 0% алкоголю і є першим напоєм такого роду у світі.

Для розробки інноваційної технології, повідомляють в ArKay, їхнім фахівцям знадобилося п’ять років досліджень. Зате тепер «дрінк» не лише чудовий на смак, а й відповідає всім вимогам до такої продукції, що висувають інстанції США та ЄС.

Напій коштуватиме $10 за літр та $4 — ємність 355 мл.

Для тих, хто хоче спробувати незвичайне пійло вже в стартовий день продажів — 1 грудня, на сайті www.arkaybeverages.com працює сервіс попереднього замовлення. Також компанія активно запрошує дистриб’юторів з усього світу для поширення унікального питва. При цьому інтернет–реклама все ж містить застереження: «Це не алкоголь. Це не віскі. Це ArKay».

За словами творців напою, вони та їхні споживачі вбивають одразу кількох зайців. ArKay зі смаком елітного віскі питимуть люди, які не можуть вживати алкоголь за станом здоров’я або через релігійні переконання. Зокрема, йдеться про правовірних мусульман — ArKay має ярлик «сертифікований халяль», тобто продукт, дозволений Кораном. Також перехилити кілька склянок безалкогольного віскі можуть водії перед поїздкою. «Не пий за кермом, якщо ти п’єш не ArKay» — одне з рекламних гасел нового продукту.