ХРОНІКА

11.11.2011

Теніс

На турнірі АТР серії «мастерз» у Парижі Олександр Долгополов, сіяний під 14–м номером, стартував у середу одразу з другого кола й переміг німця Філіпа Кольшрайбера — 6:3, 7:6 (8:6). Але вчора в 1/8 фіналу найсильніший тенісист України поступився іспанцеві Давіду Ферреру (4) — 3:6, 2:6.

Не затримався на змаганнях і Сергій Стаховський. Слідом за поразкою в одиночному розряді лідер збірної України програв у парі з бельгійцем Діком Норманом французькому дуету Клеман/Роже–Васселін — 6:7 (6:8), 4:6.

Важка атлетика

Позавчора на чемпіонаті світу в передмісті Парижа медалі розігрували жінки в категорії до 69 кг. Українки Юлія Артемова і Яна Єрко у сумі ривка й поштовху зафіксували шостий (234 кг) й 18–й (222 кг) результати відповідно. А «золото» другий день поспіль дісталося представниці Росії — цього разу Оксані Сливенко (266 кг).

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Азовмаш» — «Ферро» — 94:80 (Печеров (24) — Гуїн (29)).

Волейбол

Жінки. Олімпійський кваліфікаційний турнір (Ба­ку). Група А. Чехія — Угорщина — 3:0.

Збірні України й Чехії забезпечили собі місця у півфіналах, але перед цим учора ввечері зустрілися між собою.

Футбол

Іспанія. Кубок короля. 1/16 фіналу (перший матч). «Оспіталет» — «Барселона» — 0:1 (Іньєста, 42).

Хокей

НХЛ. «Оттава» — «Рейнджерз» — 2:3 (Федотенко «Р» — 15.41, 1 кидок, «–1»).

«Рейнджери» виграли п’ятий матч поспіль.

Шахи

На командному чемпіонаті Європи в Греції жіноча збірна України у сьомому турі програла полячкам (1,5:2,5) і поступилася їм другим рядком турнірної таблиці. На перших двох дошках дещо несподівано зазнали поразок Лагно і Жукова; Ушеніна зіграла внічию, а перемога Марії Музичук уже не могла вплинути на підсумок дуелі. Наші з 10 очками тепер ідуть третіми, тоді як Росія вже має 13 балів, а Польща — 11.

Сенсаційно невдало продовжує виступати чоловіча збірна України. Позавчора наша команда, сіяна під другим номером, програла Швейцарії (1:3), яка посідає аж 26–й рядок у табелі про ранги. На перших двох дошках Іванчук і Пономарьов розійшлися з суперниками миром, а Ельянов і Єфименко поступилися менш рейтинговим опонентам. Наразі українці, маючи шість балів, ділять місця з 24–го по 29–те. Одноосібним лідером став Азербайджан (12 очок), за яким із 11 пунктами розташувалися Вірменія й Німеччина.