НОВИНИ ПЛЮС

10.11.2011

Через два місяці міліція переслідує за День Незалежності

Приморський міський відділ ГУМВС України в Одеській області звернувся з позовом до Приморського районного суду для розгляду справи щодо адміністративного правопорушення за організацію «незаконного маршу» до Дня Незалежності, 24 серпня. Як передає прес–служба ВО «Свобода», про це міліція повідомила голові одеської обласної організації партії Павлові Кириленку.

«Минуло вже більше двох місяців після 24 серпня, і раптом — позов до суду. Однозначно, що це чергова спроба тиску на нашу організацію. І очевидно, що позов міліція подала за вказівкою місцевої влади. Це — помста за спробу в минулу п’ятницю завадити незаконній акції московських шовіністів», — каже Кириленко. Незаконною вважається спроба «свободівців» провести на День незалежності мітинг біля пам’ятника Шевченку (напередодні суд заборонив маніфестації).

Україна—ЄС

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко припустив, що до 19 грудня — дати саміту Україна—Євросоюз — текст угоди про асоціацію з ЄС може бути узгоджений не до кінця. На прес–конференції в Донецьку міністр зазначив, що угода складається з 1200—1300 сторінок «конкретного, дуже детального тексту», на даний момент на 90—95 відсотків питань попередньо узгоджені, однак у такій «не хочу сказати бюрократичній, а ретельній юридичній структурі», як ЄС, не все узгоджується швидко.

Відділ кадрів

Учора Президент Віктор Янукович підписав ще кілька кадрових указів. Зокрема звільнено Ігоря Яцука — з посади заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.