Французи чекають на Юлю

10.11.2011

Юлію Тимошенко можуть випустити на волю ще до новорічних свят, повідомляє польська «Газета виборча». «Є план, щоб звільнити Тимошенко до 20 грудня. Різдво вона, напевно, зможе зустріти вдома», — сказала польському журналісту особа, пов’язана з адміністрацією Президента України. (Нагадаємо, наступного тижня Янукович знову говоритиме про Тимошенко з президентом Польщі.) Водночас співрозмовник видання застеріг, що не дасть голову на відсіч за цю інформацію, бо в оточенні Януковича є люди, які переконані, що Тимошенко має сидіти навіть ціною погіршення стосунків із Заходом.

У таборі БЮТ припускають, що українська влада могла б відпустити екс–Прем’єра з СІЗО для участі у конгресі Європейської народної партії, який відбудеться 7–8 грудня у Франції. За словами заступника голови ВО «Батьківщина» Григорія Немирі, організатори конгресу підтвердили запрошення Леді Ю на цей захід, і вона мала б виступити перед учасниками із промовою.

«Конгрес відбудеться фактично за десять днів до саміту Україна—ЄС. Ну який час може бути кращим, щоб витиснути максимум iз цієї ситуації? І м’яч знову–таки на боці влади, вони знають про це запрошення, у них є можливість відповідно відреагувати», — цитує Немирю УНІАН.

Натомість захисники Тимошенко вочевидь не мають жодних ілюзій щодо міжнародних подорожей та визволення своєї підзахисної найближчим часом. За словами адвокатів, у лідерки БЮТ погіршилося здоров’я — загострилися проблеми з хребтом. Але Тимошенко залишається за гратами Лук’янівського СІЗО. Адвокат Юрій Сухов припускає, що Апеляційний суд Києва може лише приблизно 13 грудня провести попередні слухання скарги Юлії Тимошенко на вирок Печерського райсуду, згідно з яким її засудили до семи років позбавлення волі.