Розлучилась — і змінила світ

10.11.2011
Розлучилась — і змінила світ

У нью–йоркському «Карнегі–холлі» відбулася 21–ша церемонія вручення премій Glamour Women of the Year Awards. Щороку журнал «Гламур» відзначає найбільш визначних, з точки зору редакції, жінок, які «змінили світ». Героїнею нинішнього вечора стала 42–річна поп–зірка й актриса Дженніфер Лопес, яка здобула головну нагороду — звання «Жінки року». Її відзначили за видатні досягнення у музичній, модній і телевізійній індустрії.

«Унікальність Дженніфер — у поєднанні видатної краси, розуму й життєвої клепки. Вона — чудовий приклад для наслідування», — зазначила одна з членів журі, знаменита актриса Джейн Фонда. Нагадаємо, нещодавно Джей Ло розлучилася з чоловіком, співаком Марком Ентоні, від якого має двох трирічних близнят.

Спеціальну нагороду «Жінці, з якої все починалося», вручили відомій американській феміністці й письменниці Глорії Стейнем. Відзнаку Generations Award («Премія поколінь») отримали дружина попереднього президента США Лора Буш та її дочки Барбара і Дженна. Серед інших лауреаток також є дами, безпосередньо причетні до політики. Окремим призом нагородили 41–річну Габріель Гіффордс — американську конгресвумен, яка в січні цього року постраждала від кулі психопата й досі лікується після наскрізного поранення в голову.

 

ДО РЕЧІ

Учора в Лондоні роздали нагороди ще одного відомого «глянцю» — журналу Harper’s Bazaar. Приз у номінації «Прорив року» вручили співачці Джессі Джей, «Рольовою моделлю року» журі назвало актрису Хелен Бонем Картер, а Джуді Денч нагородили за внесок в історію кінематографу. Дизайнером року було визнано Сару Бартон — авторку весільної сукні дружини принца Вільяма Кетрін Міддлтон, яка очолила будинок моди Alexander McQueen після самогубства його засновника.