Зуб Джона для Зука

09.11.2011

Якими лише чудасіями не торгують нині на аукціонах. Днями британська компанія Omega Auctions успішно пустила з молотка зуб Джона Леннона. За повідомленням Бі–Бі–Сі, представники аукціонної фірми анонсували зуб як «найчудовішу й найдивовижнішу річ, яку їм коли–небудь доводилося продавати». Новий власник заплатив за зуб покійного «бітла» 19,5 тисячі фунтів стерлінгів.

Щасливчиком став канадець Майкл Зук — лікар–дантист, автор книжки про косметичну стоматологію. «Я зрозумів, що він (зуб) буде моїм, щойно дізнався про те, що такий лот виставили на продаж», — заявив Зук. Тепер лікар показуватиме зуб знаменитого музиканта у своєму стоматологічному кабінеті і навіть планує організувати турне зуба по інших стоматологічних клініках та коледжах.

Свого часу Джон Леннон віддав цей зуб, що випав у нього з рота, своїй домашній робітниці Дот Джарлетт — аби та передала «реліквію» дочці, великій шанувальниці групи «Бітлз». Родичі Джарлетт і виставили зуб на торги.

 

ДО РЕЧІ

Приблизно за таку ж суму, як і зуб головного «бітла», пішла з молотка звичайна акція збанкрутілого банку Lehman Brothers номіналом усього 50 центів 1994 року випуску. На аукціоні у ФРН стартова ціна акції становила 5 тисяч євро, а купили її за 24 тисячі. Інвестиційний банк Lehman Brother знаменитий тим, що саме з його банкрутства у вересні 2008 року почалася світова фінансова криза.