НОВИНИ ПЛЮС

08.11.2011

У МВС — новий голова

Президент своїми указами звільнив з посади міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова і призначив його головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим. МВС відтепер очолюватиме Віталій Захарченко, якого Віктор Янукович перевів на цю посаду з посади голови Державної податкової служби України. Іншим указом глава держави призначив головним податківцем колишнього заступника голови ДПСУ Олександра Клименка.

Справа Тимошенко й Луценка

Учора Державна пенітенціарна служба України поширила два повідомлення з приводу стану здоров’я Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Так, у лідерки БЮТ виникли проблеми із хребтом. Загострення трапилося під час ранкової прогулянки. «Із власної необережності [Юлія Тимошенко] спровокувала загострення больового синдрому у поперековому відділі хребта, що спричинило порушення функції ходи», — повідомили у пенітенціарній службі. Вчора адвокат екс–Прем’єра Сергій Власенко поскаржився, що не зумів зустрітися із підзахисною через її недугу.

Що ж до Луценка, то в «тюремній» службі стверджують: стан його здоров’я «має тенденцію до покращення». Зокрема, триває робота комісії у складі фахівців Міністерства охорони здоров’я щодо супроводу стану здоров`я колишнього міністра внутрішніх справ. У суботу під час консультації Луценкові надали рекомендації щодо подальшого харчування та лікування в межах СІЗО. Водночас під час учорашнього засідання Печерського районного суду Луценкові знову стало зле.

Опозиція гуртується

Організація воїнів–«афганців» «Ніхто, крім нас», представники якої брали участь у «штурмі» парламенту, разом із рухом «Спільна справа» та ще кількома організаціями створили «Народну раду України», оголосивши мету — усунення з посади Президента Віктора Януковича. Керівником «Спільної справи» є Олександр Данилюк, якого пов’язують із БЮТ.

Оцінки Європи

У Парламентській асамблеї Ради Європи не виключають впровадження санкцій щодо України, але сподіваються на належну реакцію української влади. Про це заявила співдоповідачка по Україні Майліс Репс, відповідаючи на запитання, чи розглядається можливість позбавлення України голосу в моніторинговому комітеті ПАРЄ або в організації в цілому.