Із монастиря — в королеви

08.11.2011
Із монастиря — в королеви

Новою «міс світу» стала представниця Венесуели — 22–річна Івіан Саркос. Такий результат фіналу конкурсу, що відбувся позавчора ввечері в Лондоні. «Міс світу» обирали вже 61–й раз, і знову титул здобула венесуелка.

Повне ім’я й прізвище нинішньої переможниці — Івіан Лунасоль Саркос Кольменарес. У другому імені уродженки міста Гуанаре «заховалися» і місяць, і сонце, що ніби підкреслює походження дівчини. Нова «міс світу» народилася в незаможній багатодітній сім’ї — Івіан має 12 братів і сестер. «На жаль, я в дуже ранньому віці — восьмирічною — втратила батьків і п’ять років жила в монастирі. Моєю мрією було стати черницею», — розповідає красуня–брюнетка. Але дівчина пішла іншим шляхом. Пані Саркос здобула освіту фахівця в галузі HR (роботи з кадрами) і наразі є співробітницею телерадіокомпанії. Її мрія — працювати з дітьми, а захоплення — волейбол, піший туризм і альпінізм.

Українка Ярослава Куряча ввійшла до чільної п’ятнадцятки красунь. Після півфіналу позмагатися за головну корону їй не вдалося. Друге місце отримала представниця Філіппін, третє — кралечка з Пуерто–Ріко. Крім цих дівчат, до фінальної стадії потрапили також представниці Південної Кореї, Англії, Шотландії та Південної Африки.

У змаганні «Міс світу–2011» взяла участь рекордна кількість дівчат — 122. З нагоди свого 60–річчя конкурс повернувся на батьківщину, у Велику Британію. Нагадаємо, «міску–2010», Александрію Міллс зі США, обирали на курорті Санья в Китаї.

«Міс світу» — один із двох головних конкурсів краси планетарного масштабу. Крім цього шоу, заснованого британцем Еріком Морлі (а зараз власницею конкурсу «Міс світ» є його вдова Джулія Морлі), існує ще «Міс Всесвіт» американця Дональда Трампа. Але саме «міс світу» — найстаріший конкурс краси. У 1951–му він починався просто як конкурс бікіні, а вже газетярі й телевізійники вивели дітище Морлі на світову орбіту. Першою переможницею конкурсу була шведка Кіккі Хаконссон.

Цікаво, що титули «Міс світу», і «Міс Всесвіт» найчастіше вигравали дівчата з Венесуели — по шість разів. У нинішньому фіналі в Лондоні Івіан Саркос стала кращою і в традиційному дефіле в купальнику, і в спортивному конкурсі, і в презентації власного благодійного проекту.

«Я неймовірно щаслива — навколо було стільки запаморочливих дівчат, а я виявилася попереду. Я хочу допомагати таким самим, як я, — сиротам, важким підліткам. Стільки, скільки зможу», — поділилася планами новоспечена королева краси.