Зігріті перемогою

08.11.2011
Зігріті перемогою

Напівсередній мінського «Динамо» Сергій Онуфрієнко — найрезультативніший гравець національної збірної України в матчі проти Туреччини. (Фото Анатолія ВЛАСОВА.)

Другий поєдинок, який проводила наша чоловіча гандбольна збірна в рамках відбору до чемпіонату світу 2013 року, став повною протилежністю першого, хоча суперник був один і той самий — команда Туреччини. Якщо минулої середи підопічним Леоніда Захарова опонент нав’язав справжній бій, то в неділю в Запоріжжі гра пройшла за відчутної переваги господарів, яку в підсумку зафіксувало табло палацу спорту «Юність» — 32:20.

«У нас було не так багато часу на підготовку, тому потрібно було ще зігратися, — так у коментарі «УМ» Леонід Захаров пояснив метаморфози своїх підопічних. — З кожним днем гра команди поліпшується. Ми проаналізували помилки, допущені на турнірі в Румунії та в першому матчі з турками. Позавчора ми добре знали, проти кого граємо. Зрештою, ми підтвердили, що український гандбол значно сильніший за турецький».

За великим рахунком, суперник будував свою гру навколо одного гравця Рамазана Дюне, який у двох матчах накидав найбільше м’ячів у складі турецької команди. Водночас Леонід Захаров у своєму розпорядженні мав цілу обойму класних виконавців. Окрім потужної гри напівсередніх — Сергія Бурки та Сергія Онуфрієнка, керманич відзначив також вдалі дії двох «крайків» — дебютантів збірної Євгена Жука з «Мотора» та Артема Козакевича з «Портовика». «За відсутності гравців «основи» Кривчикова та Ганчева ми дали шанс Жуку та Козакевичу. І вони нас не розчарували», — каже пан Захаров.

Хай там як, але на шляху до ЧС–2013 українці зробили лише перший крок. Щоб потрапити на «мундіаль», який прийматиме Іспанія, слід буде подолати раунд «плей–оф», куди, у свою чергу, потраплять тільки переможці відбіркових груп.

Тож вирішальний бій за перемогу в групі №2 розгорнеться в січневому протистоянні українців із португальцями. На думку Захарова, збірна Португалії значно сильніша за турецьку команду. Її силу українці вже відчули в матчах відбору до Євро–2012. Тоді в гостьовому матчі українці, які після восьмимісячної перерви знову грали під орудою Захарова, поступилися з різницею в 12 м’ячів. Щоправда, згодом «синьо–жовті» реабілітувалися, відсвяткувавши в Запоріжжі перемогу — 29:25.

Місце чергової зустрічі з португальцями наразі не відоме. «При всій повазі до запорізьких уболівальників, місцевий палац спорту «Юність» перебуває в жалюгідному стані. Щоразу, коли ми там проводимо міжнародні матчі, виникають проблеми. Ось і цього разу ми грали з турками за доволі низької температури. У січні можуть просто не дозволити нам там грати, коли буде ще холодніше», — хвилюється Леонід Захаров.

За словами керманича збірної, у національній федерації розглядають варіанти проведення матчу з португальцями в Харкові або Києві. При цьому, зізнався Леонід Захаров, орендна плата столичного Палацу спорту не підйомна для українського гандболу.

 

ТАБЛО

Чоловіки. Чемпіонат світу–2013. Відбірковий етап. Група 2. 2–й тур. Україна — Туреччина — 32:20 (16:7, Онуфрієнко (6), Жук (5) — Дюне (6))

Турнірне становище: Україна — 4, Португалія — 0 (0 матчів), Туреччина — 0.

* * *

Жінки. Кубок ЄГФ. 1/32 фіналу. «Карпати» (Ужгород, Україна) — «Твіс Холстебро» (Данія) — 23:40 (6:19, Семаль (8) — Норгааард (9); перша гра — 24:57).

Обидва матчі проти фіналіста минулорічного Кубка ЄГФ віце–чемпіонки України провели в гостях.

Кубок виклику. 1/16 фіналу. ПАОК» (Греція) — «Дніпрянка» (Херсон, Україна) — 22:28 (6:12; перша гра — 17:27).