Підсушені ювілеї

04.11.2011
Підсушені ювілеї

Захист мадридського «Реалу» на чолі з Серхіо Рамосом (у білому) в нинішній Лізі чемпіонів не пробив ще жодний суперник. (Рейтер.)

Ще жодній команді за 20–річну історію Ліги чемпіонів не вдавалося пройти груповий турнір, втримавши свої ворота на замку. У нинішньому сезоні, схоже, націлився встановити цей рекорд мадридський «Реал», який в чотирьох турах забив 12 м’ячів, не дозволивши суперникам жодного разу вразити свої ворота.

Позавчора іспанці вдруге за два тижні обіграли колись грізний французький «Ліон» завдяки пострілам Кріштіано Роналдо — зі штрафного і з 11–метрової позначки. При цьо­му португалець записав до свого активу сотий гол у формі «королів», який став для його клубу 900–м в історії єврокубків. (Лідером із 917 голами є «Барселона»). Найбільший внесок у досягнення «галактікос» у вигляді 67 забитих м’ячів зробив Рауль; зараз він, нагадаємо, виступає в німецькому «Шальке». Разом із трьома очками «вершкові» достроково отримали путівку до 1/8 фіналу.

У ще одній зустрічі групи D «Аякс» так само повторно розібрався із загребським «Динамо» і став головним претендентом на друге місце в цій когорті.

Впритул наблизилася до виходу в «плей–оф» «Баварія». Мюнхенці здобули третю перемогу в квартеті А — над італійським «Наполі» — завдяки хет–трику Маріо Гомеса. Щоправда, наставник господарів Юпп Хайнкесс залишився незадоволеним, що його підопічні, повівши в рахунку 3:0, пропустили два м’ячі. Українець Анатолій Тимощук вийшов на заміну на 53–й хвилині замість Бастіана Швайнштайгера, який зламав ключицю і тепер не гратиме щонайменше півтора місяця. Тож хавбек не приїде через тиждень на товариський матч збірної Німеччини до Києва.

По дві перемоги над конкурентами в третьому й четвертому турах суттєво поліпшили шанси на вихід із групи «Манчестер Сіті» (квартет А), «Інтера» (квартет В), «Манчестер юнайтед» (квартет С). А от ЦСКА після звитяги над «Трабзонспором» у Москві на виїзді ледь відстояв нічию, і тепер доля другої позиції в когорті В вирішиться в заочному протистоянні цих команд.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 4–й тур (матчі середи)

Група А. «Вільяреал» (Іспанія) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 0:3 (Яя Туре, 30, 71; Балотеллі, 45+3 (пен.)), «Баварія» (Німеччина) — «Наполі» (Італія) — 3:2 (Гомес, 17, 23, 42 — Фернандес, 45, 79; вилучення: Бадштубер, 77 — Суніга, 70)

Турнірне становище: «Баварія» — 10, «МС» — 7, «Наполі» — 5, «Вільяреал» — 0.

Група В. «Трабзонспор» (Туреччина) — ЦСКА (Росія) — 0:0 (вилучення: Думбія, 74 (Ц)) «Інтер» (Італія) — «Лілль» (Франція) — 2:1 (Самуель, 18; Д. Міліто, 65 — де Мело, 83)

Турнірне становище: «Інтер» — 9, ЦСКА, «Трабзонспор» — 5, «Лілль» — 2.

Група С. «Манчестер юнайтед» (Англія) — «Оцелул» (Румунія) — 2:0 (Валенсія, 8; Сиргі, 88 (у свої ворота)), «Бенфіка» (Португалія) — «Базель» (Швейцарія) — 1:1 (Родріго, 4 — Хюггель, 64)

Турнірне становище: «МЮ», «Бенфіка» — 8, «Базель» — 5, «Оцелул» — 0.

Група D. «Ліон» (Франція) — «Реал» (Іспанія) — 0:2 (К. Роналдо, 24, 69 (пен.)), «Аякс» (Голландія) — «Динамо» (З, Хорватія) — 4:0 (ван дер Віль, 20; Сулеймані, 25; де Йонг, 65; Лодейро, 90+2)

Турнірне становище: «Реал» — 12, «Аякс» — 7, «Ліон» — 4, «Динамо» — 0.