Стомлені, але щасливі

04.11.2011

Перший офіційний матч нового сезону наша чоловіча гандбольна команда зіграла в Туреччині, де в місті Мерсін провела поєдинок відбіркового турніру до чемпіонату світу 2013 року. У збірній, яка провалила євровідбір, до старту нової кампанії поставилися відповідально. Напередодні візиту до Туреччини підопічні Леоніда Захарова взяли участь в товариському турнірі «Кубок Карпат». Цікаво, що ті змагання серйозно виснажили українців, на це поскаржився український керманич. «Ми приїхали до Туреччини втомленими після триденного турніру в Румунії», — заявив Леонід Захаров. Певно, так наставник «синьо–жовтих» вирішив виправдатися за скромну перемогу над турками (26:24), які, щоб не образити наших південних сусідів, входять десь до третього ешелону гандбольного світу.

«Боротьба в матчі вийшла впертою, адже суперник зіграв дуже добре. Водночас ми старалися, і удача була на нашому боці», — прокоментував гру пан Захаров. Загалом, українці багато порушували правила, за що арбітри призначили у ворота наших співвітчизників аж сім гандбольних пенальті, п’ять iз яких господарі реалізували. Водночас українцям лише одного разу пощастило виконати семиметровий, але і той не вдало. Тож ворота суперників українці бомбардували з гри. Найрезультативнішими у складі «синьо–жовтих» стали два представники запорізького гандболу. Сім м’ячів на рахунку Сергія Бурки із «Запоріжтрансформатора», п’ять — в активі Євгена Жука з «Мотора».

Додамо, що вже в неділю команди зіграють матч–відповідь у Запоріжжі. «До 6 листопада трохи відпочинемо, підготуємося і зробимо усе можливе, щоб обіграти турецьку команду знову», — заявив Леонід Захаров.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу–2013. Чоловіки. Відбірковий етап. Група 2. 1–й тур. Туреччина — Україна — 24:26 (11:13, Дюне (12) — Бурка (7), Жук (5))

Турнірне становище: Україна — 2, Португалія — 0 (0 матчів), Туреччина — 0.