НОВИНИ ПЛЮС

25.10.2011

Тігіпко ще почекає із приєднанням до «Регіонів»

ІІ з’їзд партії «Сильна Україна», що відбувся в Києві минулої суботи, не ухвалив очікуване рішення про приєднання «СУ» до Партії регіонів. Виступаючи на форумі, голова партії, віце–прем’єр Сергій Тігіпко запропонував остаточно вирішити питання про приєднання на наступному з’їзді «СУ», а до того — проконсультуватися з «Регіонами» про умови приєднання.

Тим часом одна з головних опоненток зливання «Сильної України» й Партії регіонів Олександра Кужель оголосила про відставку з посади заступника голови «СУ», обвинувативши Тігіпка в бажанні «очолити мафію» під прикриттям заяв про боротьбу з цією мафією. Кужель каже, що сформує опозиційний рух «Громадський спротив».

Антикорупційна стратегія Януковича

Президент Віктор Янукович схвалив Національну антикорупційну стратегію на 2011–2015 роки. Іншим своїм розпорядженням Янукович скасував указ Президента Ющенка від 11 вересня 2006 року №742 «Про Концепцію подолання корупції в Україні «На шляху до доброчесності».

Обшукали ще одного міністра Тимошенко

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили факт проведення обшуку у помешканні екс–міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця, який працював в уряді Юлії Тимошенко у 2007–2010 рр. Обшук відбувся минулої середи надвечір за місцем проживання Полтавця в Луганській області «в рамках однієї кримінальної справи».

Нардеп добровільно склав повноваження

Олег Поліщук — народний депутат фракції Народної партії (Блок Литвина) — склав із себе депутатські повноваження. Про це на сесійному засіданні у п’ятницю повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Причини здачі мандата Поліщуком залишаються невідомими.

Рада повернула Верховному Суду деякі повноваження

Верховна Рада частково повернула Верховному Суду повноваження, які відібрала півтора року тому. За зміни до деяких законодавчих актів про розгляд справ ВСУ проголосували 268 депутатів. Проект, поданий представником фракції Партії регіонів Іриною Бережною, має на меті «вдосконалення порядку розгляду справ Верховним Судом і спрямований на поліпшення його діяльності як найвищого судового органу». Закон передбачає збільшення кількості суддів ВСУ з 20 до 48, відновлення спеціалізованих палат, повернення посад заступників голови ВСУ, кожен з яких буде очолювати одну зі спеціалізованих палат.

Ухвалений закон дозволяє Верховному Суду за результатами перегляду справ приймати нові рішення та ін.

БЮТівці не заслухали викликаного ними ж міністра

У п’ятницю депутати з БЮТ заблокували парламентську трибуну й відмовилися заслуховувати міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, якого самі викликали для звіту у справі Юлії Тимошенко. Опозиціонери обурені діями міліції у день виголошення вироку Тимошенко під Печерським судом, коли депутатів не пускали до зали суду.

Азаров кличе відновлювати радянські цінності

Прем’єр–міністр Микола Азаров наголошує на необхідності відновлення моральних цінностей, втрачених після розпаду Союзу РСР. Про це він сказав минулої суботи, виступаючи на форумі творчої та наукової інтелігенції країн–учасниць СНД. «Я особливо радий, що тут, в Києві, ми всі разом зібралися і можемо говорити зрозумілою для нас мовою, нашою спільною мовою, і, спираючись на нашу загальну культуру, подумати про те, як зробити так, щоб ті цінності, які ми втратили, були не просто відновлені, а ще й розвивалися», — заявив Прем’єр–міністр і голова Партії регіонів.