Голосуй за дільничного

20.10.2011

Низку креативних пропозицій озвучив днями керівник обласної міліції Херсонщини Валерій Литвин. По–перше, генерал–майор міліції вважає, що було б добре, якби дільничних інспекторів міліції у сільських районах обирали місцеві жителі, як і голів селищних рад. Бо тоді б дільничні відповідальніше ставилися до своєї роботи, а селяни більше довіряли своїм обранцям у погонах. Пан Литвин разом із керівництвом Херсонської облдержадміністрації навіть планує звернутися з цією законодавчою ініціативою до Верховної Ради.

«Зараз розробляється положення про функціонування селищних відділень міліції в районах із кількістю особового складу не більше п’ятнадцяти осіб. Причому дільничні проживатимуть і працюватимуть на закріплених територіях, — пояснює генерал Литвин. — Такий експеримент дозволить скоротити витрати на утримання адміністративного персоналу в райвідділах і підвищити ефективність роботи дільничних інспекторів».

Друга ініціатива правоохоронців Херсонщини — створення екологічної міліції і відповідного підрозділу прокуратури. Валерій Литвин знову ж таки заручився підтримкою «губернатора» Миколи Костяка, разом iз яким клопотатиме щодо екологічної міліції перед главою МВС Анатолієм Могильовим. Нова структура, за словами головного міліціонера області, контролюватиме санітарне становище в регіоні та вирубування лісу, виявлятиме порушення правил благоустрою, здійснюватиме нагляд за роботою інспекторів рибоохорони, працівників СЕС тощо.

«Ми хочемо створити спеціальний спецпідрозділ, оперативний, який займатиметься всім цим. Адже люди, які ходять на риболовлю, радіють і кажуть, що правильно зробили, що розігнали рибоохорону. А то вже на вудку неможливо зловити й карася, — каже генерал. — Я думаю, що наша область однією з перших в Україні матиме таку міліцію, і вже наступного року ми говоритимемо про якісь результати».

«Губернатор» Микола Костяк додає, що екологічна міліція також опікуватиметься станом гирла Дніпра, якістю питної води в частині розслідування фактів скидань стічних вод в Інгулець підприємствами Дніпропетровської області тощо.

Третю ініціативу генерала Литвина реалізувати найлегше: вже до кінця жовтня облуправління міліції обіцяє запустити систему відеоспостереження за складними у кримінальному плані ділянками Херсона. Наразі в місті встановлено десять відеокамер, але лише в центрі. Натомість до кінця року в різних районах обласного центру працюватиме близько сотні відеокамер. Усі трансльовані в режимі онлайн події з кожної камери записуватимуть i зберігатимуть не менше тижня на спеціальних носіях.

Херсонські правоохоронці вказують, що аналогічні системи відеоспостереження поки що є лише в Києві й Луганську. Херсон стане наступним. У яку суму платникам податків обійдеться така система, генерал Литвин не уточнив.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>