«Матріархат» у Голлівуді

20.10.2011
«Матріархат» у Голлівуді

Позавчора ввечері у конференц–залі готелю Four Seasons, що в Беверлі–Хіллз (Каліфорнія), було зафіксовано максимальну концентрацію відомих американських актрис на квадратний метр. Тут відбулася щорічна церемонія вручення премій «Жінка в Голлівуді» від журналу ELLE. Популярний жіночий часопис відзначив найстаранніших панянок «фабрики мрій» уже 18–й раз.

Перед початком «роздачі слонів» тусовка у фойє готелю нагадувала великий дівич–вечір, при тому що більшість учасниць — знаменитості світового масштабу. Дівчата вітали одна одну, об’єднувалися в групи «за інтересами», пліткували, обговорювали останні новини. І, звичайно, виблискували сукнями.

Модні критики зауважили, що зараз у середовищі голлівудських зірок найпопулярніші кольори — срібний і сірий. Саме таке поєднання в одному короткому платті із глибоким вирізом–декольте обрала акторка Дженніфер Аністон. І саме вона, 42–річна одиначка, стала головною лауреаткою премії «Women in Hollywood–2011». Останні фільми з чарівно–простецькою Аністон у головних ролях — «Більше, ніж друг», «Прикинься моєю дружиною», «Нестерпні боси», «Пристрасть до зміни місць» — зібрали величезну касу.

Крім Джен, нагород удостоїлися Наомі Уоттс, Ніколь Річі, Фрейда Пінто, Хлоя Морец, Різ Уїзерспун, Рейчел Зої, Амбер Херд, Каміла Алвес, Челсі Хендлер. 69–річну Барбру Стрейзанд відзначили як «легенду покоління». А спеціальний приз від марки «Келвін Кляйн» отримала 22–річна Елізабет Олсен — молодша сестра відомих акторок–близнючок Мері–Кейт і Ешлі Олсен. Ліз лише цього року дебютувала у великому кінематографі і привернула загальну увагу.

«Цього року ми вшанували виняткову групу жінок, які задають тон і по–новому визначають, що можливо в Голлівуді», — сказав головний редактор ELLE США Роберт Мірс.