Донецькі гірки

20.10.2011
Донецькі гірки

У зустрічі «Донбасу» й підмосковного «Динамо» було багато боротьби й мало голів. (Фото з сайту ХК «Донбас».)

Зазвичай домашні стіни допомагають господарям перемагати. Утім у кожного правила є винятки, що, наприклад, демонструє «Донбас» своїми виступами у вищій лізі Росії. Донецькі хокеїсти виграли всі сім виїзних поєдинків, а от удома святкували успіх усього тричі — решту разів поступалися.

Позавчора підопічні Олександра Куликова завершили п’ятиматчеву домашню серію поразкою від «Динамо» з Балашихи. Заснований лише торік колектив є фарм–клубом московського «Динамо», яке виступає в Континентальній хокейній лізі. Найбільшою зіркою цього вечора у складі гостей був нападник Юрай Колнік — у його послужному списку 240 матчів у НХЛ і виступи за збірну Словаччини на чемпіонатах світу.

У разі перемоги господарі могли наздогнати лідера Західної конференції — «Нафтовик» з Алметьєвська. Але азарту від цього в діях чемпіона України не спостерігалося. Як сказав згодом Куликов, хлопці просто втомилися, адже проводили п’ятий поєдинок за вісім днів.

Команди грали від оборони, а в разі потреби на останньому рубежі надійно діяли воротарі Степан Горячевських і Дмитро Волошин. За такої доволі закритої гри нерідко все вирішує один епізод. Так сталося й цього разу. Досвідчений капітан «Донбасу» Сергій Варламов за три з половиною хвилини до завершення третього періоду дозволив суперникові «обікрасти» себе у власній зоні, і розплата настала миттєво — Володимир Коротков спрямував шайбу у «дев’ятку» воріт практично без шансів для Горячевських.

Донеччани організували штурм володінь суперника, і взагалі помітно перевершили підмосковну команду за кидками в ціль — 28 проти 19. Але жодного разу вразити ворота динамівців так і не змогли. Натомість на останніх секундах, коли замінили голкіпера на шостого польового гравця, отримали ще одну шайбу — в порожні ворота. Зірковий Колнік скористався перехопленням каучукового диска на своїй половині і спокійно завіз його у сітку протилежних воріт.

«Матч вийшов складним і напруженим. Звісно, важко перемогти, якщо не закидати шайби. Хоча й не можу сказати, що ми грали погано. Так, нападники зі своїм завданням не впоралися, а до поразки в основний час призвела груба помилка у нашій зоні», — резюмував Олександр Куликов.

Українська команда отримала кілька днів на перепочинок, а наступного тижня відправиться на три виїзні зустрічі. Із лідером — «Нафтовиком» — «донбасівці» поміряються силами вже найближчого понеділка. А черговий домашній матч у ВХЛ донеччани проведуть 1 листопада проти «Рязані».

 

ТАБЛО

Російська вища ліга. Західна конференція. «Донбас» — «Динамо» (Балашиха) — 0:2 (0:0, 0:0, 0:2; Коротков, 57; Колнік, 60 (п. в.); 3258 глядачів), «Лада» — «Нафтовик» — 4:1, «Кристал» — «Аріада–Акпарс» — 1:2 ОТ, «Рязань» — «Торос» — 3:6.

Лідери: «Нафтовик» — 32 (15), «Донбас» — 29 (14), «Аріада–Акпарс» — 24 (14), ХК ВМФ — 23 (13), «Рязань» — 18 (13), «Динамо» — 17 (13).

* * *

НХЛ. Регулярний чемпіонат. «Бостон» — «Кароліна» — 1:4 (Понікаровський «К» — 17 хв. 35 сек., 3 кидки, «+1»), «Ванкувер» — «Рейнджерз» — 0:4 (Федотенко «Р» — 15.55, 0+1, 2 кидки, «+1»), «Калгарі» — «Едмонтон» — 2:1 (Бабчук «К» — не грав через травму).