Зірка медицини

12.10.2011
Зірка медицини

Виявляється, доктором наук можна стати, навіть не маючи вищої освіти. І йдеться навіть не про наших «проффесорів», які перетворюються на академіків, закінчивши лише кілька класів школи. Австралійська поп–зірка Кайлі Міноуг теж університетів не закінчувала. Ніколи було, адже з самого дитинства Кайлі робила кар’єру актриси, а згодом ще й співачки. Але це не завадило їй днями отримати звання доктора наук, хай і почесного.

Почесний ступінь доктора медицини Кайлі присудив британський Університет Англія Раскін. Цим званням 43–річну знаменитість вшанували за її великий внесок у боротьбу з раком молочної залози.

«Я ніколи не вчилася в університеті, тож мій тато дуже пишатиметься, коли побачить ці фото», — розчулено сказала Кайлі під час церемонії нагородження.

Зайнятися просвітницькою діяльністю щодо раку грудей співачку змусила власна недуга: страшний діагноз їй поставили 2005 року. Після операції та хіміотерапії Кайлі поборола хворобу і заповзялася довести до відома якомога більшої кількості жінок, як важливо вчасно проходити медогляд. «Коли тобі самій ставлять діагноз, поняття «рак» стає значно реальнішим, ніж доти. І тоді ти передусім цінуєш тяжку працю тих, хто допомагає пацієнтам проходити через це», — зазначила Кайлі.

До речі, побачити доктора–зірку вживу незабаром можна буде і в Києві: 22 жовтня артистка приїде в Україну, щоб стати гостею першого прямого ефіру шоу «Х–фактор–2» на СТБ. Як повідомляє прес–служба телеканалу, Кайлі виконає чотири пісні, а також зробить глядачам «особливий сюрприз».