ХРОНІКА

12.10.2011

Теніс

Українець Олександр Долгополов успішно стартував на турнірі АТР серії «мастерз» у Шанхаї (хард, призові — 3,240 млн. дол.). Учора сіяний під 12–м номером киянин здолав поляка Лукаша Кубота — 6:4, 7:6 (8:6).

* * *

На старті хардового турніру WTA в Лінці українка Катерина Бондаренко й полячка Клаудія Янс–Ігначик у парі програли дуету Декмейєр/Мартич (Латвія/Хорватія) — 4:6, 2:6.

Спортивна гімнастика

Чоловіча збірна України виконала завдання–мінімум на 43–му чемпіонаті світу, який минулих вихідних стартував у Токіо. Наші гімнасти Микола Куксенков, Віталій Наконечний, Роман Зозуля, Олег Степко, Ігор Радивілов і Олег Верняєв посіли у кваліфікації командних змагань восьме місце, чим гарантували собі не лише участь у фіналі, а й путівку на Олімпійські ігри–2012.

До фіналу в індивідуальному багатоборстві пройшли Куксенков і Степко — з дев’ятою і 25–ю сумами балів відповідно. А от до фінальних вісімок в окремих видах ніхто з українців не пробився.

Баскетбол

Ліга ВТБ. Група В. 1–й тур. «Проком» (Гдиня, Польща) — «Азовмаш» (Маріуполь) — 68:53 (16:14, 14:17, 19:9, 19:13; Джи (21) — Мінард (15)).

* * *

Українська чоловіча суперліга. «Дніпро–Азот» — «Ферро–ЗНТУ» — 76:85.

Футбол

Українська перша ліга. 15–й тур. «Буковина» — «Говерла–Закарпаття» — 2:2 (Гунчак, 17, 82 — Ситник, 25; Трухін, 32), «Кримтеплиця» — «Металург» (З) — 0:0, «Севастополь» — «Одеса» — 1:0 (С. Воронін, 61), «Геліос» — «Львів» — 2:0, «Титан» — «Динамо»–2 — 1:1, «Енергетик» — «Нива» (В) — 0:0, «Сталь» — «Миколаїв» — 2:2, «Олімпік» — «Зірка» — 1:1, «Нафтовик» — «Арсенал» (БЦ) — 1:2.

Лідери: «Говерла–Закарпаття» — 38, «Металург» (З) — 32 (14), «Севастополь» — 31, «Кримтеплиця», «Арсенал» (БЦ) — 28, «Буковина» — 26.

Бомбардир: Косирін («Одеса») — 9.

* * *

За повідомленнями деяких вітчизняних ЗМІ, новим головним тренером «Іллічівця» стане Олександр Заваров, який після розриву контракту з «Арсеналом» був радником віце–прем’єр–міністра з питань Євро–2012 Бориса Колесникова.

Бокс

Всесвітня боксерська організація позбавила 35–річного українця Сергія Дзиндзирука титулу чемпіона світу в першій середній вазі за версією WBO. Підстава – броварчанин не захистив свій титул упродовж дев’яти місяців після його завоювання. Востаннє Дзиндзирук відстоював пояс у травні 2010 року, а від бою з Лукашем Конечни відмовився через травму.

Чемпіоном WBO відтак оголошено Заурбека Байсангурова із Росії; він має битися з Конечни. Переможець цього бою протягом 120 днів муситиме провести двобій з Дзиндзируком.

Шахи

В іспанському Більбао наближається до завершення турнір «Великого шолому», перше коло якого відбулося у Сан–Паулу. Після дев’яти турів лідирують українець Василь Іванчук і норвежець Магнус Карлсен — вони набрали по 14 очок.

У другій частині змагань львів’янин виступає менш успішно, ніж у першій. У Більбао Іванчук програв Карлсену й іспанцеві Франсіско Вальєхо, зіграв унічию з індійцем Вішванатаном Анандом, а переміг лише американця Хікару Накамуру.

* * *

У Нальчику (Кабардино–Балкарія, РФ) триває третій турнір із серії Гран–прі ФІДЕ. У двох стартових турах єдина серед 12 учасниць українка Катерина Лагно розійшлася миром із росіянкою Галлямовою (білими фігурами) і монголкою Батхуяг (чорними). З одним балом в активі донеччанка ділить місця з третього по шосте.