Монстри поміж нас

Монстри поміж нас

Західні люди мають гарну звичку: готуватися заздалегідь. До відпустки — за рік. До сезону подарунків — за кілька місяців. Є добра нагода долучитися до цивілізованої далекоглядності — наперед довідатися, що ж то за драконячий рік такий насувається? Пройдемося книгарнею.

Колективне підсвідоме

Колективне підсвідоме

Паралельно з проектами «САМАН, або Київські відьми», «9 місяців + 3 дні», «Родини України», «Космос українського хліба» та «Українці» київський фотограф Ігор Гайдай робив ще одну справу. Упродовж восьми років він цілком таємно зі своєю командою їздив по Україні, домовлявся спершу з високими чинами, потім із сотнями робітників, аби втілили свою шалену мрію — сфотографувати колективну енергію. Зусилля і витрачені на цей задум 200 тис. доларів не минули марно: вражаючий результат реалізувався у фотокнизі й масштабному проекті «РАЗОМ.UA», що відкрився у «Мистецькому арсеналі».

«Спробуємо не «підсковзнутися» на Шекспірі»

«Спробуємо не «підсковзнутися» на Шекспірі»

Перед відкриттям 86–го сезону на великій сцені Театру імені Лесі Українки поставили столи, приготували чай і запросили артистів, які пропрацювали в Російській драмі 25, 30, 40, 45 років... Вони говорили про театр, свої ролі на цій сцені, переповідали байки і згадували залаштункові подробиці колись такого бурхливого життя. Розмови корифеїв, їхні діалоги, монологи слухала молодь, а саму зустріч знімав канал «Культура» — згодом на основі цих записів створять фільм про театр. Який цього сезону відзначить аж три круглі дати у своїй історії: 120–й сезон першого стаціонарного російського театру в Україні, 85 років як театр отримав статус державного і 70–річчя з дня присвоєння йому імені Лесі Українки. Про прем’єри і плани сезону 2011—2012 розповідає художній керівник Російської драми Михайло Рєзнікович.

Всі статті рубрики