«Розумна» лікарня для малят

28.09.2011
«Розумна» лікарня для малят

Так виглядатимуть нові корпуси «Охматдиту». (Фото з сайту lb.ua.)

Будівельні роботи в столичній лікарні «Охматдит» почалися за графіком — 15 вересня. На будмайданчику площею 3 тисячі квадратних метрів кипить робота з демонтажу старих корпусів — екскаватори руйнують зношені будівлі, на місці яких незабаром зведуть чотири нових.

«Будівництво нових корпусів «Охматдиту» дозволить на найсучаснішому рівні надавати високоспеціалізовану допомогу дітям, яких досі в Україні не могли врятувати», — зазначив генеральний директор лікарні Юрій Гладуш.

Згідно з проектом, генеральний підрядник зведе лікарню, яка не тільки відповідатиме всім сучасним технічним вимогам, а й буде зручною для роботи медперсоналу та комфортною для маленьких пацієнтів і їхніх батьків. Для цього передбачено багато нововведень. Так, архітектори і дизайнери спочатку відмовилися від традиційних блакитних панелей у палатах і білокахельних операційних. Уся атмосфера нової лікарні, яка претендуватиме на звання «розумної», орієнтована на пацієнтів. Цьому сприятимуть не тільки висококваліфіковані лікарі, а й спокійні, ненав’язливі тони всередині приміщень: стіни прикрасять картинами, панно, фотографіями, які нестимуть позитив і допоможуть маленьким пацієнтам адаптуватися у нових, незвичних умовах. Тим більше що сюди планують перевести хворих із найважчих відділень — онкогематології та трансплантації кісткового мозку.

Як інформує прес–служба Міністерства охорони здоров’я, на базі нової лікарні в перспективі планується створити бригади екстреної медичної допомоги, високий рівень підготовки якої дозволить працювати під час техногенних аварій і в умовах природних катаклізмів. До речі, як зауважив Юрій Гладуш, лікарі «Охматдиту» вже мають такий досвід роботи — бригади фахівців зарекомендували себе в гарячих точках Африки та інших країнах.

 

ЦИФРА

Бюджет будівництва передбачає понад 1 мільярд гривень. Першу чергу будівельники обіцяють здати вже в травні наступного року.