Kazaky на пiдборах і з хрестом

Kazaky на пiдборах і з хрестом

Ажіотаж навколо виступу групи Kazaky в Crystall Hall був викликаний тим, що миттєва популярність цього танцювального проекту на Заході прийшла, оминувши обов’язковий етап популярності на Батьківщині. Крім кількох корпоративів і показу дизайнерської колекції дружини Кахи Каладзе, в Україні Kazaky не виступали, їхнє відео не крутили навіть музичні канали — але інтернет замінив усе і він приніс команді славу, про яку мріють у подушку всі, хто виходить на сцену.

Рутина «Червоної рути»

Рутина «Червоної рути»

У серпні «УМ» радісно анонсувала, що ХІІ Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» відбудеться! Заплановано дійство було на 21—25 вересня у Чернівцях, де, власне, легендарна подія і зародилася. Проте не так сталося як гадалося. Спливають у небуття 20–ті числа вересня, а у Чернівцях ніякого музичного перформенсу не спостерігається. Виявляється, проведення фестивалю відтермінували на два місяці. За останньою інформацією, «Червона рута» відбудеться 17—20 листопада вже в Києві. Виконавчий директор фестивалю Мирослав Мельник у розмові з «УМ» зазначив, що причиною змін стала тривала бюрократична процедура, оскільки у бюджет «Червоної рути» закладено тільки державне фінансування. «Чому ми перенесли дати з вересня? По–перше, у плані роботи Міністерства культури цього заходу на третій квартал не було. По–друге, якщо ми отримуємо бюджетне фінансування, то це означає, що треба проходити тендери, а це займає час», — пояснив Мирослав Мельник. До Києва фест переїде знову–таки через фінансові питання: так вдасться зменшити видатки на конкурсантів та технічне обладнання.

Карпа international

Карпа international

Коли невгамовна творча особистість Ірена Карпа вийшла заміж за американського бізнесмена Нормана Хенсена, всі слухачі української музики принишкли в очікуванні на англомовний альбом співачки і тур Америкою. Першого довелося чекати кілька років, і от маємо! Після презентації на Форумі видавців нової книжки «Піца «Гімалаї» Ірена представила на суд публіки ще одне творіння — альбом And I Made А Man, концерт–презентація якого відбувався минулого тижня у київському клубі. Основною відмінністю платівки є її різноплановість, підкреслює Карпа, фронтвумен однойменного гурту QARPA.

Всі статті рубрики