Залізо стало поперек горла

23.09.2011
Залізо стало поперек горла

Бранко Црногорац.

Сербський пенсіонер Бранко Црногорац, який упродовж 20 років залюбки поїдав металеві, пластикові та скляні предмети, вирішив відмовитися від такої «дієти». Поперек горла стала велосипедна педаль.

Нещодавно Бранко посперечався з друзями, що він зможе з’їсти свій велосипед за три дні. Однак коли справа дійшла до педалей, у 80–річного оригінала стався напад задухи — деталь потрапила йому в дихальне горло, і Црногораца госпіталізували в найближчу лікарню.

Як повідомляє газета «Дейлі мейл», лікарі надали дивакові необхідну допомогу. Під час обстеження у травній системі Црногораца виявили близько двох кілограмів металевих предметів, зокрема і дві золоті обручки.

Після операції Црногорац вирішив, що годі збиткуватися над шлунком. Тепер він має намір перейти на звичну людську їжу.

Пенсіонер розповів, що почав поїдати неїстівні предмети, коли один зі знайомих порадив йому боротися з печією, ковтаючи пісок. Порада виявилася корисною – Бранко позбувся неприємних відчуттів, пов’язаних із підвищенням рівня кислотності у шлунку. Відтоді Црногорац став їсти всіляке залізяччя. За оцінками сербського унікума, за 20 років він з’їв приблизно 25 тисяч лампочок, 12 тисяч виделок, близько 6 тисяч вінілових платівок, 2,6 тисячі тарілок і 2 тисячі ложок.