Не клікай на Хайді

22.09.2011
Не клікай на Хайді

Німецька топ–модель, телеведуча й громадська активістка Хайді Клум — найпопулярніша зірка в інтернеті. Щоправда, не серед користувачів, а серед хакерів, які псують цим користувачам життя. Як підрахували спеціалісти антивірусної компанії McAfee, при пошуку інформації про Хайді в інтернеті користувачі у 9% випадків потрапляють на фішингові або спамерські сайти, що поширюють віруси і шпигунські програми.

Найбільше ризикують ті користувачі, які вводять у пошукових системах запити на кшталт «фото Хайді Клум», «відео з Хайді Клум», «Хайді Клум скачати задарма» тощо. Адже попри те, що в неї четверо дітей, 38–річна німкеня залишається однією з найжаданіших жінок у світі.

Хоча й від інших краль підчепити комп’ютерний вірус не проблема. Окрім Хайді, у п’ятірку найнебезпечніших знаменитостей увійшли актриси Камерон Діаз (до речі, вона лідирувала в цьому списку торік), Джессіка Біл та Кетрін Хейгл. А також телеведучий Пірс Морган — інтернет–користувачів і «користувачок» цікавлять не тільки жінки.

Загалом, як підрахували в McAfee, моделі й кіноактриси приваблюють спамерів та інтернет–шахраїв більше, ніж музиканти і спортсмени. Скажімо, російська тенісистка Марія Шарапова опинилася на 44–му місці, а епатажна поп–зірка Леді Гага — на 58–му.