«Чорний Ворон» летить до Голлівуду

21.09.2011

Як Ерленд Лу зробив висновок, що в Україні немає належного соціального захисту, просто спостерігаючи за старими людьми на вулицях, так і ми, прості смертні, можемо констатувати, що в Україні немає кінопроцесу, з однієї новини, яка вчора порвала iнтернет. Повідомлення приблизно такого змісту — «Ющенко пообіцяв Шкляру домовитися із Гібсоном щодо екранізації «Чорного Ворона» — було розтиражоване кількома популярними онлайн–виданнями. При тому що на загал це зовсім і не новина, а чергове струшування повітря, бо всі, хто більш–менш слідкують за історією «Чорного ворона» Шкляра, знають, що подібні повідомлення звучали і місяць тому, і два тому, включно iз заявою про гіпотетичну участь у проекті польського класика Єжи Гофмана. Проте українського кіно як такого наразі немає, доводиться роздувати щоки й робити новини з Мела Гібсона, як раніше — із Жерара Депардьє, який нібито мав перевтілитися у Тараса Бульбу. Чим закінчилися ті прожекти — ми знаємо. Тьху–тьху, щоб не наврочити зараз...

Хоча привід для оптимізму все ж є. Шкляр — чоловік серйозний і слів на вітер не кидає. «Я нещодавно повернувся з Америки, де пробув 25 днів, відвідував багато міст, зустрічався з українською громадою в Чикаго, Філадельфії, Детройті, Сіетлі тощо — й скрізь є моя книжка. У Штатах відкрито рахунки для збору коштів на екранізацію «Чорного Ворона», зокрема і з тією метою, щоб налагодити контакти з Голлівудом», — повідомив «УМ» учора Василь Шкляр.

Щодо обіцянок Ющенка вийти на Мела Гібсона, то остання розмова з цього приводу відбулася у липні. «УМ» же про це писала 10 червня — у день народження Василя Шкляра. Але Віктор Ющенко — чоловік також серйозний. Сподіваємося, що «Чорний Ворон» долетить до Голлівуду.