Рятуйся в цистерні, хто може

20.09.2011

Про календар індіанців майя, який передбачає «кінець світу» 2012 року, чули навіть у Китаї. Як саме виглядатиме той «кінець» — кожен бачить по–своєму. На цей «крайній випадок» один марновірний китайський бізнесмен, що мешкає в Центральному Китаї, замовив будівництво так званого «Ноєвого ковчега».

«Він вірить у те, що нас усіх чекає грандіозна повінь, і тому хоче, щоб у нього був власний ковчег, де він зможе врятуватися разом зі своєю родиною», — пояснює зварювальник Хо Жіан. Саме йому доручено виготовити рятівне судно зі старих нафтових цистерн.

Баржа завдовжки 9 метрів буде оснащене всіма зручностями, включаючи кухню та ванні кімнати. При будівництві ковчега застосовується технологія з галузі космонавтики — вона не дасть воді просочитися всередину салону через вікна та двері. На реалізацію цього задуму завбачливий мільйонер виділив майже 30 тисяч доларів, переказує сайт ТСН.

«Клієнт навіть хоче, щоб я прилаштував до ковчега колеса. Тоді він зможе возити його за собою на буксирі повсюди, не хвилюючись, що в день катастрофи опиниться далеко від свого притулку», — зазначає виконавець замовлення.

 

ДО РЕЧІ

Китайське рятувальне судно тьмяніє на тлі реконструкції голландця Йохана Хойберса, який вирішив побудувати Ноїв ковчег, аналогічний біблійному. Зараз «Ной із Голландії» закінчує роботу над епічним дерев’яним кораблем, розміри якого — 150 м у довжину й 25 м у ширину. На борту в нього будуть і тварини.