Яблуко від яблуні — теж із «лимоном»

15.09.2011

«Щастить сильнішим» — так зазвичай коментують несподіванки у спортивних змаганнях. Це неписане правило проситься і в царину грошей: щастить багатшим, гроші притягують гроші. Ну бо як інакше можна прокоментувати таку новину: в Америці син мільйонера виграв у лотерею понад 100 мільйонів доларів.

Цей розіграш відбувся 7 вересня, а ім’я щасливця з’ясувалося через кілька днів. Як повідомляє сайт ABC News, власником джекпоту в розмірі 107 млн. дол. став 25–річний Брайан Маккарті — нащадок президента мережі готелів «Марріот». Зарплатня його батечка, Роберта Маккарті, перевищує мільйон доларів на рік, і треба ж — ще й синкові отак «підфартило»! Ймовірність виграшу становила 1:195 млн. для всіх людей. Якщо ж для вже готових багатіїв — то, мабуть, 1:1 млрд.

Щасливою для Брайана стала всеамериканська лотерея «Пауерболл». Маккарті придбав квиток у продуктовому магазині міста Херндон, штат Вірджинія. Поставив на «авто» — тобто довірив свою долю комп’ютеру. Виграшними стали числа 3, 5, 18, 27, 54 й додаткова кулька з номером 13.

Навряд чи для молодого холостяка великим розчаруванням став той факт, що замість 107 мільйонів він узяв готівкою значно менше «лимонів». За правилами, загальну суму джекпоту можна отримати тільки в тому разі, якщо розтягнути виплати рівними частинами аж на 29 років. У даному випадку, якщо отримати виграш одразу, він перетворюється на 68 «лимонів», а треба ще віддати 36% податків. Утім того, що лишається, теж вистачить на безбідне життя.

Досі Маккарті–молодший не сидів на шиї в батька, а працював менеджером у компанії «Пепсі». Тепер він вирішив покинути цю роботу. Для початку Брайан купує седан BMW M3 за 60 з гаком тисяч «баксів», мандрує з сестрою на Аляску та до Ірландії. А ще — віддає 50 тисяч на благодійність.