«Барса» почала з нічиєї

15.09.2011

Із восьми ігор стартового дня Суперліги чотири завершилися внічию. Зокрема, й центральний матч вівторка — «Барселона» — «Мілан».

Справжнім «світовим дербі» назвав поєдинок на «Камп Ноу» віце–президент «россо–нері» Адріано Гальяні. Гості шокували каталонську публіку двома «пострілами» своїх бразильців, відкривши рахунок уже на першій хвилині, а відігравшись — на другій доданій. Італійський гранд продемонстрував властиве йому вміння витискати максимум із мінімуму. Для двох голів і нічиєї «Мілану» вистачило трьох ударів у площину воріт Віктора Вальдеса, тоді як «Барса» у своєму стилі контролювала м’яч і завдала 17 ударів по «рамці» Крістіана Аббіаті. Хосеп Гвардіола виглядав засмученим, заявивши, що «Мілан» загрожував воротам його команди два з половиною рази. А Массіміліано Аллегрі залишився задоволений здобутим очком на полі найкращої команди планети.

У другому матчі квартету Н миром розійшлися клуби, яким вочевидь доведеться боротися за третє місце, що дає путівку до «плей–оф» Ліги Європи. Дебютант Ліги чемпіонів, чеська «Вікторія», приймала білоруський БАТЕ на арені празької «Славії» — оскільки стадіон у Пльзені не відповідає всім стандартам УЄФА. На гол наприкінці першого тайму словака Марека Бакоша команда з Борисова відповіла у другому таймі: молодий бразилець Ренан Брессан реалізував вихід сам на сам із кіпером.

Єдину гостьову перемогу вівторкового вечора здобув французький «Марсель», очолюваний Дідьє Дешамом. Долю трьох очок у дуелі з грецьким «Олімпіакосом» ударом із близької відстані вирішив аргентинський півзахисник Лучо Гонсалес — до слова, придбаний французами влітку у «Порту».

Другий поєдинок групи F відбувся в Дортмунді за присутності 66 тисяч глядачів. Лондонський «Арсенал», ослаблений кадровими втратами в міжсезоння, гідно стримував тиск «Боруссії», а капітан «канонірів» Робін ван Персі навіть відкрив рахунок, утікши на побачення з німецьким воротарем Романом Вайденфеллером. Справедливість відновив «джокер» Юргена Клоппа — півзахисник Іван Перішич. 22–річний хорват, вийшовши на заміну, встановив рівновагу розкішним дальнім ударом зльоту.

Доволі прогнозовано завершилися поєдинки у групі Е. Першу єврокубкову перемогу на чолі «Челсі» здобув 33–річний португальський тренер Андре Віллаш–Боаш. За 45 років жоден німецький клуб не вигравав на лондонському стадіоні «Стемфорд брідж», і нинішній «Байєр» не виглядає командою, яка могла б порушити цю традицію. Нехай за «фармацевтів» і грає Міхаель Баллак, котрий повернувся до Леверкузена саме з лав «Челсі». Логічні зусилля господарів втілили в голи бразильський захисник Давид Луїс та іспанський хавбек Хуан Мата.

Скромному бельгійському «Генку», який удруге грає в ЛЧ після дев’ятирічної паузи, підтримка своїх фанатів допомогла утримати нулі в рахунку на табло у двобої проти іспанської «Валенсії». По воротах угорця Ласло Котелеша гості завдали 19 ударів, одного разу влучили в поперечину, але бажаного так і не досягли.