Ти мені не даєш? До суду дійдеш!

08.09.2011

«Члени подружжя взаємно зобов’язуються жити разом» — зазначено в статті 215 французького Цивільного кодексу. Міський суд Ніцци потрактував поняття «жити» також у сенсі «кохатися». І — ухвалив унікальне для Європи юридичне рішення: оштрафував відповідача за те, що відмовлявся виконувати свій подружній обов’язок.

Це був шлюборозривний процес. Як повідомляє газета «Дейлі телеграф», два роки тому така собі мешканка Ніцци подала на розлучення, звинувативши в розпаді сім’ї чоловіка. Жан–Луї вперто не хотів виявляти активність у спальні. Сексу в них не було впродовж 21 року перебування у шлюбі! Тож жінка зажадала не лише розійтися, а й отримати 10 тисяч євро компенсації за відсутність плотських утіх.

51–річний чоловік намагався виправдатися тим, що «надто втомлюється і має проблеми зі здоров’ям». Проте суддю апеляційного суду в Екс–ан–Прованс це пояснення не влаштувало. «Секс між чоловіком і дружиною є вираженням їх кохання одне до одного. В даному випадку секс був відсутній. Вступаючи в шлюб, люди погоджуються ділити все в житті, і це вочевидь має на увазі, що вони будуть займатися сексом», — констатував суддя. Феміда стала на бік позивачки, лише трохи знизивши суму штрафу, який має сплатити Жан–Луї 47–річній «колишній»: замість десяти тисяч — вісім iз половиною.