Не зробив щеплення — звільняйся

06.09.2011

Кому в Америці жити добре? Тому, хто виконує всі вимоги, дотримується правил, шанує закони і... робить необхідні щеплення. Інакше можна залишитися без роботи і без грошей. Медична корпорація з американського штату Мічиган ухвалила рішення звільняти співробітників, які не пройшли вакцинацію від грипу до 31 грудня, повідомляє «Фокс ньюз». Як заявило керівництво Медичного центру Мансона, медпрацівникам слід пожертвувати особистим правом вибору — чи робити щеплення, чи ні — на користь благополуччя пацієнтів. Адже зараження грипом у поєднанні з наявним захворюванням несе серйозну загрозу для здоров’я хворих. Винятком є тільки наявність медичних протипоказань (треба принести довідку від лікаря) чи релігійних заборон (інформація має бути завірена пастором). Решта медпрацівників має зробити щеплення в обов’язковому порядку.

«Люди, яким ми допомагаємо, дуже хворі. І ми не піддамо ризику жодного пацієнта», — заявила директор медцентру з лікувальної роботи Кетлін Макманус. За її словами, причиною такого жорсткого ультиматуму стало те, що добровільно роблять щеплення не більше 65 відсотків співробітників, а решта стає потенційним джерелом інфікування пацієнтів клініки. Вона також додала, що частина медпрацівників, ймовірно, звільниться, щоб не проходити вакцинацію.

При цьому низка співробітників медцентру вже висловлює протест проти нововведення. Вони стверджують, що ультиматум порушує їхні громадянські права.

Невідомо, чи вдасться співробітникам медцентру уникнути примусового щеплення від грипу, але експерти кажуть, що не факт. Оскільки аналогічні правила щодо вакцинації ввели медичні установи багатьох інших міст Мічигану.