НОВИНИ ПЛЮС

06.09.2011

Дубину «зламали»?

Печерський райсуд відмовляється допустити до процесу у справі Юлії Тимошенко більшість свідків захисту та не реагує на неявку одного з експертів, на висновках якого ґрунтується обвинувачення. Незважаючи на обурення підсудної та її образи на адресу судді Кіреєва (лідерка БЮТ укотре назвала його «злочинцем у мантії»), учора суд продовжив слухання справи та допитав свідка — колишнього керівника апарату екс–Прем’єрки Михайла Лівінського. Під час допиту Тимошенко заявила, що колишній глава «Нафтогазу» Олег Дубина та його перший заступник Ігор Діденко давали свідчення слідчим під тиском (мовляв, «Дубину та третьому допиті зламали»).

Шкіль поскаржиться на суд

Нардеп від БЮТ Андрій Шкіль звертатиметься до Генпрокуратури у зв’язку з п’ятничним інцидентом у Печерському суді під час слухання справи Тимошенко. Він вважає, що і суд, і правоохоронці порушили законодавство, коли примусово видалили його із зали. Адже його мали спочатку попередити, а потім — оштрафувати. Натомість за вказівкою судді бійці судової міліції «Грифон» силою виштовахали народного обранця із зали.

Шкіль є не першим опозиційним нардепом, якого силою виганяють із процесу над Тимошенко, однак раніше це ставалося через висловлювання БЮТівців на адресу суду, а не через фотографування.

Намети під судом

Бiйцi спецпiдроздiлу «Беркут» учора знесли вісім наметів, якi прибiчники Юлiї Тимошенко встановили на частині вулиці Хрещатик — навпроти Печерського суду. Ці намети були позначені як «громадські приймальні народних депутатів» від опозиції. Водночас інші намети під судом залишилися.