І на Місяці будуть їсти піцу

06.09.2011

Коли людство вийде за межі нашої планети й почне обживати космос, йому, безперечно, захочеться їсти. А що може бути краще для компанії голодних землян, ніж гаряча духмяна піца? Тож незабаром набити пузо найпопулярнішою у світі італійською стравою можна буде і в космосі. Щоправда, для початку тільки на Місяці. Саме там вирішила відкрити перше позаземне кафе відома американська мережа піцерій Domino’s Pizza. З відповідною ініціативою виступив японський підрозділ компанії, і, схоже, автори ідеї налаштовані цілком серйозно.

Уже й кошторис будівництва розробили: за попередніми оцінками, проект обійдеться десь у 22 мільярди доларів. З них 7,3 мільярда буде вкладено в транспортування на супутник Землі 70 тонн будівельних матеріалів та устаткування. Аби все це перевезти, знадобиться 15 ракет.

Як повідомляє британський таблоїд «Дейлі телеграф», проект першої місячної піцерії розробляє японська будівельна компанія «Маеда корпорейшн». Будівля матиме форму бані діаметром близько 26 метрів. За задумом архітекторів, у цьому самому будинку мешкатимуть співробітники ресторану. Коли саме почнеться й завершиться амбітне будівництво, в компанії не повідомляють.

До слова, головний конкурент «Доміно піци» — Pizza Hut — освоює космос іще з 2001 року, коли було організовано доставку їхньої продукціії на Міжнародну космічну станцію.