Повернiть їм «Графа Грея»!

02.09.2011
Повернiть їм «Графа Грея»!

Англія опинилася на порозі «чайної революції». Шанувальники цього традиційного для англійців напою масово виступили проти нового рецепту відомої марки чаю «Ерл Грей», який виробляє компанія «Твайнінгс». Минулої весни керівництво компанії вирішило «осучаснити» цей улюблений у країні чайний смак, який залишався незмінним упродовж усіх 180 років свого існування. В «Ерл Грей» підсилили присмак лимону та збільшили концентрацію бергамоту.

Реакція шанувальників чаю виявилася зовсiм несподіваною для новаторів. У численних скаргах, які надходять на адресу «Твайнінгс», модернізовану версію чаю називають «помиями». А найбільш радикальні чайні консерватори на цьому не зупиняються і приходять під офіс компанії з акціями протесту, вимагаючи повернути «добрий старий «Ерл Грей». Керівництво «Твайнінгс» поки перебуває в роздумах, тим часом продажі цього чаю в Англії катастрофічно падають.

«Твайнінгс» — найстаріша лондонська компанія зі збуту чаю. Її перший салон відкрився ще 1706 року. Сорт «Ерл Грей» випускають із 1831 року. Він швидко здобув світову славу і досi вважається еталоном на чайному ринку. Поки його виробники не пересвiдчилися у правильностi приказки: краще — ворог хорошого...