Віра в Катерину

02.09.2011

Наприкінці минулого року в розмові з кореспондентом «УМ» Катерина Бондаренко пояснювала спад у своїй грі травмою. Тоді Катя в рейтингу WTA скотилася за межі першої сотні. Тож на перших двох турнірах серії «Великого шолома–2011» — «Аустреліан оупен» і «Ролан Гаррос» — наша співвітчизниця зупинялася вже в першому раунді. Проте бойовий характер і клас за пазухою не сховаєш — на Уїмблдоні Бондаренко–молодша вже дійшла до третього етапу. Рейтингових очок Каті це додало, однак не настільки, щоб у другому колі «Ю–ЕС оупен» уникнути зустрічі росіянкою Вірою Звонарьовою. Наразі Катерина посідає 69–й рядок ранг–листа WTA, тоді як Звонарьова у Нью–Йорку була посіяна під другим номером.

Однак Катя достроково складати зброю не збиралася. Як грати на відкритій першості США, вона знає, адже 2009 року дійшла тут аж до чвертьфіналу. «Я очікувала, що матч буде напружений. Катерина — дуже наполегливий і сильний гравець. До того ж ми давно з нею не зустрічалися», — зазначила Звонарьова.

Перша ракетка України дала справжній бій першій ракетці Росії. Програвши в напруженій боротьбі перший сет — 5:7, у другому Бондаренко пристосувалася до гри суперниці й змусила Віру частенько помилятися при обміні ударами із задньої лінії. Зробивши три брейки й віддавши при цьому лише дві власні подачі, Катя виграла другу партію — 6:3. Проте на вирішальну третину двобою нашої співвітчизниці вже не вистачило. У вирішальний момент розквітли старі симптоми хронічної хвороби Каті — велика кількість невимушених помилок. А Звонарьова продовжувала комбінувати, раз по раз завершуючи розіграші виходами до сітки. Тоді як Катерина лише відбивалася, очікуючи помилок суперниці. Здається, що саме креативу не вистачило Бондаренко, аби зламати хід поєдинку. У підсумку через 2 год. 7 хв. активність росіянки була винагороджена успіхом у третьому сеті (6:3) та загальним тріумфом у матчі. «Добре, що все завершилося добре. Сподіваюся надалі покращити свою гру», — резюмувала друга ракетка світу.

У нижній, «звонарьовській», частині турнірної сітки друге коло здолали австралійка Саманта Стосур (9), росіянки Марія Шарапова (3), Надія Петрова (24), Марія Кириленко (25), а також кривдниця Олени Бондаренко — німкеня Сабін Лисицьки (22), яку до третього кола без боротьби пропустила Венус Уїльямс. Темношкіра американка знялася зі змагань через проблеми зі здоров’ям. У неї лікарі діагностували автоімунне захворювання — хворобу Шегрена.

Через нездужання не вийшов на стартовий поєдинок турніру й швед Робін Содерлінг (5). Його місце зайняв «лакі лузер» — бразилець Рожеріо да Сильва.

Із надіями на чемпіонство попрощалися француженка Маріон Бартолі (8), полька Агнешка Радванська (12), словачка Домініка Цибулкова (14). Тоді як у чоловіків останні з сіяних — британець Енді Мюррей (4), його тезко зі США Роддік (21), француз Жиль Сімон (12), аргентинець Дель Потро (18) — перше коло пройшли без втрат.