Затишшя на екваторі

01.09.2011

Програма середи — п’ятого дня ХІІІ літнього чемпіонату світу, що триває в південній Кореї, — виявилася напрочуд короткою і складалася всього з одного пункту. Вочевидь, організатори вирішили надати легкоатлетам можливість відволіктися від змагальних буднів і просто відпочити або ознайомитися з самим містом Тегу. Щоправда, настрій українців поки що не сприяє релаксації, адже наша команда ще не завоювала жодної медалі, тоді як на п’єдестал сходили спортсмени вже 28 держав. Попереду — росіяни й американці, котрі здобули по чотири золоті нагороди; кенійці — на одну менше. В очковому заліку, куди заносять місця з першого по восьме, «синьо–жовті» наразі 30–ті: у нашому активі одна п’ята й одна сьома позиції.

Поки що наші живуть очікуванням. До числа фіналісток у бігу на 400 м із бар’єрами із восьмим результатом (55,06 сек.) у вівторок пробилася киянка Анастасія Рабченюк. Ганна Ярощук, поступившись співвітчизниці всього 0,03 секунди, виявилася десятою; а Ганна Тітімець завершила турнір 14–ю (55,82 сек.).

У цій же дисципліні в чоловіків наш Станіслав Мельников показав лише 18–й час, залишившись за бортом фіналу.

Успішно виступила в півфіналі дистанції 1500 м бронзова призерка Олімпіади–2008 Наталія Тобіас. До вирішального забігу донеччанка вийшла з третім результатом, а от Ганна Міщенко програла в тактичній боротьбі й опинилася аж 17–ю.

Учора в Кореї медалі розіграли лише в спортивній ходьбі на 20 км. Українки Олена Шумкіна й Надія Боровська–Прокоп’юк показали 12–й і 24–й результати відповідно, а Ольгу Яковенко судді дискваліфікували. «Золото» ж на третьому чемпіонаті поспіль виграла росіянка Ольга Каніскіна.