Під прикриттям ночі

Під прикриттям ночі

Формат open air, звичний для музичних концертів, останніми роками вдало використовують в інших галузях мистецтва. Так, на фестивалях просто неба звичними стали літературні читання, театральні перформенси, різноманітні виставки. Водночас усе актуальнішим стає кіно open air. Цей формат прижився на Міжнародному фестивалі цікавого екологічного кіно «ЕкоЧашка в Україні». Сподобалися покази на Потьомкінських сходах у рамках Одеського міжнародного кінофестивалю. Що вже говорити про фестиваль короткометражного кіно «Відкрита ніч», який за задумом проходить на свіжому повітрі. Популярності останнім часом набувають і кіноклуби open air. «УМ» спробувала дослідити основні тенденції.

Струснувши пил з портьєр

Струснувши пил з портьєр

Відразу після урочистої церемонії, яку вестиме молода італійська актриса Вітторія Пуччіні (до слова, вона буде господинею ще й на церемонії роздачі «левів» 10 вересня), покажуть конкурсну картину «Березневі іди»/The Ides of March від Джорджа Клуні. Станом на вчора основна конкурсна програма нараховувала 22 стрічки (організатори обіцяють включити до неї ще один фільм–сюрприз), загалом же на фестивалі покажуть 5 208 картин.

Убивча політика

Убивча політика

Небагато сучасних іноземних письменників відкриті українському читачеві в усій своїй творчості. Тепер до таких приєднався Ден Браун. Торік харківський книжковий «Клуб сімейного дозвілля» випустив останній його роман «Втрачений символ» (переклад вийшов лише на кілька місяців пізніше від американської презентації), а нині опубліковано перший роман цього автора — «Цифрова фортеця» (1998). Раніше з’явилися українські переклади славетного «Коду да Вінчі», «Янголів і демонів» та «Точки обману». Отже, маємо усі п’ять творів Брауна, які ілюструють технологію сходження до бестселерних висот.

Сергій Жадан і його підсвідоме

Сергій Жадан і його підсвідоме

Збірку «Метаморфози. 10 українських поетів останніх 10 років» (Х.: Книжковий «Клуб сімейного дозвілля») видавці випустили нечуваним для сучасної української поезії накладом — 8 тисяч примірників. Чи знайде ця книжка стільки покупців? Гадаю, що так. Розберемося.

Всі статті рубрики