У погоні за фіналами

31.08.2011
У погоні за фіналами

Олімпійська чемпіонка 2008 року, на нинішньому ЧС Наталя Добринська зупинилася на п’ятій сходинці. (Фото Рейтер.)

За три дні світової першості в корейському Тегу ніхто з українців так і не зумів піднятися на п’єдестал пошани. Певні надії наші покладали на чемпіонку Європи в бігу на 100 м Олесю Повх. Проте запоріжанка показала лише шостий час у своєму півфінальному забігу (загалом — 13–й) і до вісімки фіналісток не потрапила.

Позавчора ввечері змагання продовжили багатоборки — виконали чотири номери програми з семи. Після бігу на 100 м із бар’єрами, стрибків у висоту, штовхання ядра й бігу на 200 м олімпійська чемпіонка Пекіна Наталя Добринська розташувалася на четвертому місці. На жаль, учора зранку вона втрачала по одній позиції після кожного наступного виду — стрибків у довжину й метання списа. Шостий рядок протоколу залишав вінничанці непогані шанси зачепитися за медаль, адже відставання від третього місця було незначним (5594 бали проти 5613). Усе мав вирішити забіг на 800 м. Вінничанка не змогла дотягнутися до п’єдесталу й завершила турнір на п’ятій позиції, хоча й показала свою найкращу суму в поточному сезоні. А перші три сходинки посіли росіянка Чернова, британка Енніс і німкеня Езер.

П’яте місце — це наразі найвища позиція українців у Тегу. Ще двом нашим семиборкам «призи» не «світили» взагалі: Людмила Йосипенко — 10–та, молода Аліна Федорова — 21–ша.

Натомість потішили троє наших учасників учорашньої ранкової кваліфікації. У потрійному стрибку одразу двоє дівчат потрапили до фіналу. Чемпіонка Європи Ольга Саладуха виконала своє завдання вже першою ж спробою, а от Наталія Ястребова — останньою, третьою. Причому перед розбігом броварчанка... посміхалася. Як вона зізналася згодом, робила так, аби розслабитися, і це принесло позитивний результат. Наталка дуже хоче потрапити на п’єдестал, бо пообіцяла привезти з Кореї медаль своєму синові.

Доволі високий норматив у секторі для стрибків у висоту (2,31 м) дозволив пройти відбір лише одному нашому співвітчизникові з трьох. Дмитро Дем’янюк підкорив планку на потрібній висоті з останньої, третьої, спроби. Богдан Бондаренко не зміг повторити цей маленький подвиг і зупинився на 2,28 м. Ще раніше вибув із боротьби Андрій Проценко (2,21 м).