Режим упав. Де Каддафі?

Режим упав. Де Каддафі?

У ніч із неділі на понеділок лівійські повстанці фактично захопили столицю країни — Тріполі. Станом на вчорашній ранок під їхнім контролем перебувало більше 80 відсотків території міста, за винятком оплоту Муаммара Каддафі — дільниці Баб аль–Азізія, де розташована його резиденція. Саме тому цей квартал досі віддані лідеру Лівійської Джамахірії сили боронили до останнього, хоча сили були нерівні — на боці повстанців виступає авіація НАТО, яка активно бомбардувала Баб аль–Азізію. Речниця НАТО Оана Лунгеску заявила в інтерв’ю Сі–Ен–Ен, що територія, яку в Тріполі контролюють залишки сил Каддафі, «швидко зменшується».

У темній–темній КІМнаті...

У темній–темній КІМнаті...

Лідер комуністичної Північної Кореї Кім Чен Ір минулої суботи прибув до Росії з візитом, факт якого до останніх хвилин тримали в таємниці. Точна програма цього перебування так і залишилася невідомою. Востаннє лідер КНДР відвідував Далекий Схід Росії з ознайомчим візитом 2002 року. Кім Чен Ір ніколи не подорожує літаком (боїться), тому в далеких поїздках пересувається на особистому бронепоїзді.

Фідель Павленко: Ми не «автономна одиниця»

Фідель Павленко: Ми не «автономна одиниця»

Завтра, 24 серпня 2011 року, о 15.00 відбудеться запуск повноформатної української версії Euronews. Україномовна команда у центральному офісі каналу у Франції — 14 журналістів. Її очолює Фідель Павленко, британський журналіст українського походження, який працював продюсером української служби BBC у Лондоні.

Всі статті рубрики