У кращих будинках Лондона

23.08.2011

«Модна столиця світу» — цим епітетом зазвичай нагороджують Париж, зважаючи на вишуканий стиль тамтешніх панянок, кількість і якість будинків моди, калібр учасників фешн–шоу. Але рейтинг світових центрів моди можна визначати й інакше — так, як організація Global Language Monitor. Ця контора вивчає розвиток мови, аналізує частоту появи й контекст тих чи інших термінів у ЗМІ (75 тисяч друкованих та електронних медіа), соціальних інтернет–мережах, блогосфері тощо. За підсумками такого моніторингу GLM складає, зокрема, і щорічну «турнірну таблицю» міст, у яких концентруються різноманітні «моднячі» тренди та особи. Отже, вийшло, що нині столиця світової моди — Лондон.

Піднятися на першу сходинку британській столиці допомогли насамперед молода дружина принца Уїльяма Кетрін Міддлтон та покійний дизайнер Александр Маккуїн. Як інформує сайт LanguageMonitor.com, їхні імена згадувалися в медіа у модному контексті частіше, ніж будь–які інші, пов’язані зі світом фешн–індустрії.

Прикметно, що ще на початку року GLM прогнозував, що саме наречена спадкоємця престолу Британії буде головною героїнею нового модного сезону. Так і сталося: інтерес медіа–середовища до Кейт, тепер уже — герцогині Кембриджської, просто зашкалював. Подією сезону стало її весілля з Уїльямом. А сукню для молодої пошив дизайнерський дім Alexander McQueen.

Слідом за Лондоном у рейтингу–2011 ідуть Париж, Нью–Йорк, Мілан, Лос–Анджелес, Гонконг, Барселона, Сінгапур, Токіо, Берлін і т.д.

На 18–му місці — Москва, яка «виїхала» завдяки величезній кількості прописаних у ній мільярдерів. На 33–му і 78–му — Варшава й Краків відповідно. Жодне з українських міст в оголошений топ–50 не потрапило.

Минулого року верхівка списку виглядала так: Нью–Йорк, Гонконг, Лондон, Париж, Лос–Анджелес, Мілан, Сідней, Маямі, Мельбурн, Барселона...