Зі студентів — у люди

23.08.2011

Сьогодні у Шеньчжені завершуються 26–ті Всесвітні літні студентські ігри. Перед церемонією закриття ще чотири комплекти медалей встигнуть розіграти в таеквондо й один — у водному поло.

У командному заліку впевнено перемогли господарі Універсіади, китайці, — як за кількістю золотих нагород (учора вдень їх було 75), так і за загальною (145). Із солідним відставанням за ними розташувалися збірні Росії (42 золотих), Кореї (27), Японії (22), США (17). За шосту позицію в останні дні сперечалися, періодично міняючись місцями, українці та італійці. Наші мали значно більше нагород загалом — 44 проти 30, але поступалися одним «золотом»: у нас — 11, в апеннінців — 12.

Минулого уїк–енду «синьо–жовті» добряче постаралися й поповнили скарбничку 17 медалями — чотирма найвищого ґатунку, сімома срібними й шістьма бронзовими медалями. Загалом на вчорашній обід українці назбирали 11 перших місць, 19 других і 14 третіх.

Особливо виділялися здобутками легкоатлети. Чемпіонами Універсіади стали: Богдан Бондаренко (стрибки у висоту), Ольга Завгородня (біг на 800 м), Ганна Ярощук (біг на 400 м із бар’єрами) та жіноча естафетна команда в бігу 4х100 м у складі Єлизавети Бризгіної, Наталії Погребняк, Христини Стуй, Ганни Тітімець.

На другу сходинку п’єдесталу піднімалися: Віктор Кузнєцов (потрійний стрибок), Роман Авраменко (метання спису), Ганна Міщенко (біг на 1500 м), Аліна Максименко в художній гімнастиці (вправа з обручем), плавчиня Дарина Степанюк (50 м вільним стилем) та команда з шахів.

«Бронзу» отримали: Лілія Лобанова (біг на 800 м), Ілля Кваша (стрибки в воду з метрового трампліна), важкоатлет Олег Прошак (вагова категорія понад 105 кг), згадана вище «художниця» Максименко (вправа з булавами), плавець Сергій Фролов (1500 м вільним стилем). А олімпійська чемпіонка Олена Костевич у стрільбі з пневматичного пістолета тричі піднімалася на третю сходинку п’єдесталу (з дистанції 10 м і 25 м індивідуально та з 10 м у команді) й одного разу — на найвищу (із 25 м із партнерками по збірній).

Уже вчора зранку за київським часом срібні медалі здобули Олена Федорова й Ганна Письменська, які у синхронних стрибках у воду на триметровому трампліні поступилися лише господаркам Ігор.

До фіналу волейбольного турніру дійшла наша чоловіча команда, здолавши почергово чехів (3:2) і канадців (3:1). У вирішальному матчі українці вчора зустрічалися з росіянами і програли — 1:3.