ЦИТАТИ ТИЖНЯ

19.08.2011

Юлія Тимошенко,
лідерка БЮТ
— про відмову ставити питання Віктору Ющенку на судовому засіданні:

— Я не буду задавати питання, бо я не хочу, щоб тут судили Помаранчеву революцію. Я не хочу, щоб тут було з’ясування стосунків між Президентом і Прем’єром, які пліч–о–пліч виходили у 2004–му на Майдан.

(«Українська правда»)

 

Юрій Стець,
народний депутат від «НУНС»
— про те, якою буде наступна революція:

— Я на сто відсотків не хотів би ніяких революцій у цій країні. Я чітко усвідомлюю, що та безкровна красива Помаранчева революція, що була в 2004 році, вже, на жаль, неможлива. І якщо ми припускаємо, що може бути революція, це означає, що може бути кров. Цього я точно не хочу. Я хотів би прозорої демократичної передачі влади людьми, які виявились неспроможними не те що керувати країною, а взагалі розумітися в державоустрої.

(«Главком»)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про можливість нової революції:

— Україна ліміт революцій вичерпала. Всі, хто закликають зараз до революції, хочуть повернутися до влади — це їхня головна мета, а революція — як засіб. Не діждуться — жодних революцій не буде. Ситі ми революцією.

(«Інтерфакс–Україна»)

 

Роман Безсмертний,
колишній посол України в Білорусі
— про взаємини між Україною та Росією:

— Колись імператриця російська сказала, що всі українські гетьмани — зрадники. Так от, ситуація йде до того, що з Москви скоро пролунає ця фраза, про яку я зараз сказав. Немає тих умов з українського боку, які могли б задовольнити апетити Москви в питаннях транспортування газу і в питаннях власності на території України. Апетити настільки високі, що Україна в принципі їх не може задовольнити.

(«Радіо Свобода»)

 

Леся Оробець,
народний депутат від «НУНС»
— про український парламент:

— По телевізору Раду транслюють — іноді хочеться плюнути в телеекран. А змінити нічого не можеш. Мій чоловік іноді жартує, що наш парламент — не місце для порядної жінки. Хтозна, може він і правий.

(«Форум»)