Трактор в ліжку «дир–дир–дир»?

19.08.2011
Трактор в ліжку «дир–дир–дир»?

Кажуть, «любов зла». Ось і восьмирічний лебідь–шипун на прізвисько Шван, який живе у власника готелю в німецькому Мюнстері, примудрився закохатися у... трактор. Хазяїн — Герман Герікс — кілька місяців намагався відвадити очманілого птаха від машини, і ось, здається, нарешті поставив Швана «на котушки».

Уперше історія про лебедя, закоханого в синій трактор, потрапила у пресу в квітні цього року. Гер Герікс розповів ЗМІ, що його вихованець буквально ні на крок не відходить від машини і намагається «привернути її увагу».

Як пояснили фахівці з поведінки птахів, у період статевого дозрівання лебеді справді можуть виявляти теплі почуття до неживих предметів, і Шван розглядав невеличкий трактор як потенційного «сексуального партнера». У 2006 році в Німеччині зафіксували інший випадок, коли лебідь закохався у неживий предмет — той дивак скрізь переслідував катамаран у формі птаха.

Герікс пробував притлумити любов лебедя до техніки насамперед з міркувань безпеки Швана. Адже в постійній гонитві за трактором птах міг випадково потрапити під колеса.

Викинути з голови пристрасть за «залізного коня» Шванові допомогла... гуска, яку з цих самих міркувань придбав власник веселого обійстя. На думку Германа, характер лебедя змінив також вітамінний укол, зроблений птиці, щоб зупинити випадання пір’я.

Тепер Шванн гуляє, спілкується і плаває на ставку винятково з пернатою подругою, повідомляє сайт BZ–berlin.de.