Потьмянілий «Рубін»

18.08.2011
Потьмянілий «Рубін»

Нападник ліонців Бафетімбі Гоміс у єдиноборстві з гравцем «Рубіна» Бебрасом Натхо. (Фото Рейтер.)

У матчах стикового раунду Ліги чемпіонів українські вболівальники вочевидь стежать за долею казанського «Рубіна», який на цьому етапі змагається з «Ліоном». Хтось бажає татарам поразки за «наругу» над київським «Динамо», хтось уболіває за сусідів. Після вівторкових поєдинків втішеними залишились перші.

Гра на стадіоні «Жерлан» для хлопців Курбана Бердиєва починалась обнадійливо. Уже на третій хвилині Володимир Дядюн, який у Казані остаточно поховав надії «Динамо» на Суперлігу, продовжив гольову серію — забив після розіграшу кутового. Три тижні тому, за схожого розгортання подій у Києві, «Рубін» відстояв зручний рахунок завдяки бездоганній грі в обороні. Але «Ліон» — не «Динамо». Перша французька команда, з якою «рубінові» зустрілися у єврокубках, добряче помотала захист гостей і тричі пробила воротаря Рижикова. «Фора у два м’ячі є серйозною, але ще нічого не втрачено», — зберігає оптимізм після поразки наставник казанців Бердиєв.

Під загрозою залишитися поза груповим раундом ЛЧ опинився «Копенгаген», який минулого року наробив галасу в цьо­му турнірі й добрався аж до раунду «плей–оф». Данці на власному полі поступилися чеській «Вікторії» (1:3), і тепер команда з пивного міста Пльзень, яка на попередніх стадіях відбору вибила «Пюнік» і «Русенборг», — за крок від історичного досягнення. У груповому раунді ЛЧ вона ще не грала. Та й, власне, підопічні Павла Врби лише цього року вперше в історії стали чемпіонами своєї країни.

Певно, центральним матчем вівторка був поєдинок у Лондоні, де над стадіоном «Емірейтс» витали вже тільки спогади про Сеска Фабрегаса. Продавши провідного хавбека в «Барселону», «Арсенал» звикає до схеми, в якій немає визначного іспанця. «Звичайно, ми можемо грати краще, але ми всім показали, що навіть у такому складі спроможні перемагати», — сказав захисник «канонірів» Бакарі Санья після мінімального виграшу в «Удінезе».

Ще нічого не ясно і в парах «Твенте» — «Бенфіка» й БАТЕ — «Штурм». Після нічиїх у перших поєдинках певну перевагу матимуть ті команди, які наступного тижня гратимуть удома. Утім долю путівки в елітний раунд суперліги може вирішити єдиний гол.

 

КИШЕНІ

Сайт УЄФА оприлюднив дані про те, що за підсумками минулого сезону Ліги чемпіонів донецький «Шахтар», дійшовши до чвертьфіналу, заробив 21 млн. 288 тис. євро. Натомість київське «Динамо», яке грало в 1/4 фіналу Ліги Європи, збагатилося на 2 млн. 759 тис. євро.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Кваліфікація. Стиковий раунд. Перші зустрічі (матчі вівторка)

«Копенгаген» (Данія) — «Вікторія» (Чехія) — 1:3 (Оттесен, 69 — Оттесен, 52 (у свої ворота); Піларж, 59; Філло, 79), БАТЕ (Білорусь) — «Штурм» (Австрія) — 1:1 (Сімич, 79 — Вебер, 12), «Твенте» (Голландія) — «Бенфіка» (Португалія) — 2:2 (де Йонг, 6; Руїс, 80 — Кардосо, 21; Ноліто, 35), «Арсенал» (Англія) — «Удінезе» (Італія) — 1:0 (Уолкотт, 4), «Ліон» (Франція) — «Рубін» (Росія) — 3:1 (Гоміс, 10; Квірквелія, 40 (у свої ворота); Бріан, 71 — Дядюн, 3).

* * *

Жінки. Ліга чемпіонів. Відбірковий раунд. 3–й тур. Група 7 (Лімассол, Кіпр). «Легенда» (Україна) — «Суонсі» (Уельс) — 2:0; «Легенда» — «Прогрес» (Люксембург) — 8:0; «Аполлон» (Кіпр) — «Легенда» — 2:1 (Костова, 78; Рус, 89 — Ващенко, 45+3).

Підсумкове становище: «Аполлон» — 9, «Легенда» — 6, «Суонсі» — 3, «Прогрес» — 0.

Чемпіонки України не пробилися до основного раунду.